wmaraci reklam

Üzerine Konuşmalıyız: Reddit

Dünyanın en çok etki yaratan sitelerinden söz ettiğimizde listeye Reddit’i koymamak olmaz. Bununla birlikte ülkemizde popülerliğinin düşük olduğunu da unutmamak lazım elbette, bunun da farkındayım. Ancak global analizlere göz attığımızda dünyanın en büyük 25 sitesinden birisini konuştuğumuzun da altını çizelim. Bu yazıda konuğumuz Reddit efendim.

Reddit ne bir forum ne de bir sosyal medya. İnsanların bir araya gelip, konular hakkında birbirleriyle iletişim kurduğu bu site bir tartışma sitesi. Bu yönüyle ülkemizde KızlarSoruyor ile benzer görülebilir. Ancak kurulduğunda gayet özgün olan bu site modern internetle yaşıt sayılabilir. 2005 yılında ABD’de kurulduğu ilk günlerde rakipleri arasında 4chan gibi oluşumlar sayılabilirdi belki ancak bugün Facebook, Twitter gibi köklü sosyal medya siteleri kadar ve daha fazlası etki oluşturabiliyor bu platform. Hem de bunu bizler, içeriklerle siteyi destekleyen kullanıcılar sağlıyor. Gelin bugün bu dev tartışma sitesinin başarı anahtarlarından konuşalım ve tanımayanlar için daha iyi tanıtalım olur mu?

Bir Siteden Ziyade Bir Topluluk Başarısı

Bu yazı serisinde daha önceleri çok başarılı şirketlerden, başarılı yöneticilerden bahsetmiştik. Ancak bu yazımızda asıl başarı bir topluluğa ait. Reddit kullanıcıları, dünyanın her yerinde büyük bir etki bırakma konusunda çok ama çok iyiler. Bugün kahkahalar attığımız çoğu komik video ve fotoğraf buradaki kullanıcılar tarafından üretiliyor ve Instagram, Twitter gibi sosyal medya platformlarında sayfalar tarafından paylaşılıyor.

Ayrıca platformun etkili olduğunu bilmek, kullanıcılar için farklı bir avantaj da sağlıyor. Birisi anonim olarak bir şirketi ifşa etmek istediğinde bunu nerede yapacağını iyi biliyor. Bu sayede platformda haber değeri yüksek bilgileri de edinebiliyoruz. Bugün bir firma kullanıcı bilgilerini sızdırdığında büyük haber sitelerinin kaynağı genellikle Reddit kullanıcıları oluyor. Böyle bir ortamın oluşmasında dediğim gibi kitle siteden çok daha önemli bir başarı sergiledi.

Burada sitenin işleyişiyle ilgili de birkaç detayı paylaşmalıyım ki bir sonraki başlığa ilerleyebilelim. Sitede çeşitli ‘Reddit’ler bulunuyor. Buraları takip eden kişiler bu kategoriler ve başlıklar için tartışıyorlar. Yani bir forum işleyişi gibi düşünebilirsiniz ancak ortalama bir forum sitesine göre kategori sayısı tahmin edebileceğiniz gibi katbekat daha fazla. Elbette hangi başlığın daha aktif olduğu da barındırdığı kullanıcı sayısıyla eşdeğer bir durumda diyebiliriz.

Medium Artık Gelirini Kalemi Güçlü Yazarlarla Paylaşacak
İlginizi Çekebilir!

Medium Artık Gelirini Kalemi Güçlü Yazarlarla Paylaşacak

İnternetin alternatif yayın organı olma yolunda emin adımlarla devam eden ve ülkemiz kullanıcılarına üvey evlat muamelesi yapmasıyla meşhur Medium bugün yeni bir ilke imza attı. İlk defa Ağustos ayında yazarlarla gelir paylaşımı i...

Yönetimin de Hakkını Yemek Olmaz

Reddit’in sahip olduğu başarıda elbette yönetimin de payı bulunuyor. Bu sayede geçmişteki rakiplerinin çok daha önüne çıkmayı başardığını belirtelim. Yönetim Reddit’i modern koşullara uydururken diğer bir yandan da ruhunu kaybetmemesini sağladı. Sabırlı bir şekilde iyi yaptıkları şeyi tekrar etmeye devam ederek uzun vadede büyük başarıyı elde ettiler. Tabii isteyenler buradan da bir ders, bir mesaj çıkartabilirler. Bazen heyecana kapılmak da, hiçbir şey yapmadan işin kaymağını yemek de kötüdür ve sabırlı olmakta fayda vardır efendim.

Reddit’i aktif olarak kullanıyor musunuz? Platformla ilgili görüşleriniz nelerdir? Yorumlarda bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. Sağlıcakla kalın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al