wmaraci reklam

Üzerine Konuşmalıyız: Rockstar Games

Başarıdan, başarılı iş modellerinden ve çağımızın parlayan şirketlerinden konuştuğumuz yazı serimizde Rockstar Games’ten bahsetmemek olmazdı. Rockstar bugün oyunlarla bağı olan neredeyse herkesin hayatına, bir oyunuyla dokunmayı başarabilmiş, devasa satış rakamlarıyla yatırımcıları büyüleyen bir şirket. Peki, bu nasıl sağlandı dersiniz?

Öncelikle tanımayanlar için (tanımayan olduğunu sanmasak da) şirketten ve bugüne kadar ortaya koydukları yapımlardan kısaca bahsedelim olur mu? Şirket video oyunları konusunda devleşen diğer şirketlerle oldukça benzer bir tarihte, 1998 yılında kuruldu. İlk yapımları olan Grand Theft Auto’yu da yine bu tarihte piyasaya sürdüler. Eğer şirketi GTA serisi oyunlarıyla tanıyorsanız ki bu gayet muhtemel, bu oyunun çok da bildiğiniz seri oyunlarına benzemediğini belirtelim. Şirketin diğer ünlü yapımları arasındaysa Max Payne, Red Dead Redemption, Manhunt ve Bully gibi efsaneler yer alıyor. Kısacası “Hayatımın bir döneminde video oyunları oynadım.” Diyen birisinin bu şirketin yapımlarına denk gelmemesi pek mümkün değil diyebiliriz. Eh bu da şirketin kazancının boyutlarını tahmin etmenizde yardımcı olacaktır değil mi?

Oyuncu Dostu Olmak Başarının Arkasındaki Sırlardan Birisi

Rockstar üst sınırları belirler. Her dönem açık dünya oyunları GTA ve RDR serisinin oyunlarıyla kıyaslanmıştır. Aynı zamanda bilgisayarların iyi olup olmadıkları da bu serinin oyunlarındaki FPS değerleriyle ölçülmüştür. Bunun en büyük nedeni, Rockstar Games’in bu markalarının bir şekilde oyuncuların tamamına ulaşabiliyor olması diyebiliriz.

Bütün oyuncuların evlerine, bilgisayarlarına ve oyun konsollarına ulaşabiliyor olmanın en büyük nedeni kesinlikle oyuncu dostu olmak diyebiliriz. İçerikte kendilerine bir sınır koymamaları olabilir. Ortalama bir AAA yapıma göre çok daha uzun bir oynanış süresiyle gelen şirketin oyunları diğer bir yandan çevrimiçi özellikleriyle ve açık dünyasında da içerikten kaçınmamaları sayesinde yüksek tekrar oynanabilirlikle de geliyor.

Elbette oyuncular olarak tek beklentimiz uzun süre geçirmek değil. Sonuç olarak piyasada ücretsiz pek çok oyun rekabetçi duygular aşılamalarıyla yüzlerce saati onları oynayarak geçirmemizi de sağlayabiliyor. Rockstar Games, oyuncuların isteklerine yönelik oyunlarını yüksek seviyelere taşımasıyla diğer şirketlerden daha farklı olduğunu gösteriyor. Örneğin, açık dünyadaki canlılığın özlendiğini GTA IV ile deneyimleyen şirket GTA V ile birlikte oyunculara oldukça canlı bir çevre vermeyi başardı. Yine bir önceki oyunda karanlık atmosferin rahatsız hissettirmesi sonucu, şirket GTA V ile oyuncuların gönlünü de tekrardan almayı başardı. Bunlar başta kulağa kolay gelse de çoğu şirketin okumalarını yapamadığı ve harika oyun serilerinde çürükler vermesine neden olan unsurlar oldukları da çok net.

Çocukları Pistten Alalım; Steam’in Kış İndirimi Başlıyor!
İlginizi Çekebilir!

Çocukları Pistten Alalım; Steam’in Kış İndirimi Başlıyor!

“İş iş nereye kadar, hiç oyun oynamayacak mıyız?” diyen Webmasterlar için bu akşam Steam’in merakla beklenen Steam Kış İndirimi Sezonu başlıyor. Birçok farklı oyun için sunulacak indirimlerle bütün kışı geçirebileceğiniz ...

Hatayı Sürdürmemek de Başarıya Dâhil

Satış rakamları düşük işlerin arkasından yürümeyi sevmeyen şirketin başarısının imzalarından birisi de tam anlamıyla bu. Bir yapım beklenen ilgiyi görmediyse, stüdyo ilgi gören işlere odaklanıyor. Bu sayede firmanın çeşitli stüdyoları onlarca farklı marka değeri üzerinde çalışmış olsa da sadece bunlardan bazılarını sürdürdüler. Bunu da başarıya dâhil olarak sayabiliriz değil mi?

Şirketin oyunlarını oynadınız mı? Oyunlar ve firma yönetimiyle ilgili görüşlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilir misiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3.67 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al