wmaraci reklam

Video Prodüksiyonları Medya İçin Oldukça Masraflı

Aranızda prodüksiyon işleriyle ilgilenenler var mı bilmiyorum ancak biraz dahi merak ediyorsanız hoşunuza gidebilecek bir içerikle karşınızdayız. Video prodüksiyonlarının maliyetli bir iş olduğu oldukça açık ancak buna rağmen dört bir yanımız içerikle dolup taşıyor. Bu yüzden belki de işin ucuzlamaya başladığı gibi bir algı oluşabilir. İşte bu noktada izninizle küçük bir müdahale etmem gerekiyor.

Video prodüksiyonları, eğer onlardan nasıl para kazanacağınızı biliyorsanız elbette oldukça kazançlı bir iş. Bu nedenle de medya patronları harcadıkları parayı çok görmüyorlar. Ancak bununla birlikte herhangi bir yapımı ortaya koymak hiç de kolay bir iş değil. Bugün en basit reklam setinin dahi prodüksiyon sürecinde 10’dan fazla insan çalışıyor. Buna ön prodüksiyonu ve post kısmını da dâhil ettiğimizde sayı 20’yi çok rahatlıkla bulabiliyor. Elbette bu küçücük projeler dışında, sadece ülkemizde dahi her gün onlarca dizi seti, film seti, büyük ölçekli reklamlar ve YouTube operasyonları yönetiliyor. Peki, teknolojinin bu kadar ilerlemiş olmasına rağmen iş neden bu kadar masraflı ve bu gider kalemleri tam olarak neler?

Masrafların Başı Ekipmanlar ve Ekip

Elbette bu işi masraflı ve maliyetli kılan en büyük yönlerden birisi her biri dolar birimine endeksli donanımlar. Bugün sıfırdan bir stüdyo kurmak istediğinizde yalnızca kameralara yatırım yapmıyorsunuz. Bunun dışında ses, ışık gibi önemli giderlerin yanında çoğu zaman kullanacağınız objektif takımınız da kameranızdan daha yüksek bir gider kalemi oluyor. Bugün bir medya grubu standart bir YouTube prodüksiyonuna dahi girişmek istediğinde bu stüdyoyu ayağa kaldırmak için binlerce dolarlık ekipman yatırımı yapıyor.

Ekibin giderlerini de küçümsemeyelim. Kaliteli bir iş ortaya koymak istediğinizde her alana, kendi alanında uzmanlaşmış vasıflı profesyoneller getirmek gerekiyor. Burada da günlük kaşe olarak düşünürsek motoru ısıtıp kayda girmek epey bir masraf anlamını taşıyor. Ayrıca basit projelerde durum daha farklı olabilir elbette ancak daha iyi bir iş ortaya koymak isterseniz kameralarınız daha uzun günler kayıtta oluyor ve bu da ücretleri şişirdikçe şişiriyor.

Tüm Zamanların En İyi 10 Olimpiyat Logosu
İlginizi Çekebilir!

Tüm Zamanların En İyi 10 Olimpiyat Logosu

Her ne kadar ülkemizdeki insanlar tarafından olimpiyatlar tüm dünyada olduğu gibi ilgi ve merakla karşılanmasa da en azından biz Webmaster ve tasarımcıların logolar konusunda hassas olabileceğini düşünüyoruz (Yoksa yanılıyor muyuz ?...

Asıl Sorun Yine de Gelir

Bugün bu kadar yorucu olan bir iş sürdürülüyorsa sebebi gelir kaynaklarının halen doygun olmasından kaynaklanıyor. Zira büyük yatırımlar yapan patronlar bunun karşılığını almayı da bir şekilde başarıyorlar. Eğer çok kaliteli bir yapımın neden devam etmediğini düşünüyorsanız cevabı genellikle burada saklı oluyor. Gelir durumu net bir şekilde kazanç sağlamıyorsa yapımcıların da elinden çok bir şey gelmiyor ve proje muhtemelen bir daha başlatılamayacak şekilde rafa kaldırılıyor.

Yine de YouTube gibi platformların varlığı prodüksiyon masrafını da gün geçtikçe azaltıyor. İçerik üretmek her geçen gün biraz daha ucuz bir hale geliyor. Geçmişte büyük setler kurularak oluşturulan yapımlar insanları ancak birkaç saatliğine ekrana kitliyordu, bugünse aksiyon kameralarıyla çekilmiş motovlog türündeki içeriklerle bu başarılabiliyor. Fakat kabul edelim ki bu durum medya masrafına çok da etki etmiyor. Zira büyük bankalardan, teknoloji mağazalarından, girişimlerden reklam almak için daha fazlasını yapmaya çalışmaları gerekiyor.

Video içerik üretimiyle ilgili görüşleriniz bizim için çok değerli. Vaktinizi ayırıp düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşırsanız çok seviniriz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al