wmaraci reklam

Vine Kapanıyor!

2013 Yılında Twitter tarafından satın alınarak internet dünyasına giriş yapan sosyal video paylaşım ağı Vine, çok kısa bir süre sonra kepenkleri indiren servislerden biri olacak. Twitter’ın geçirdiği zorlu günler sonrasında aldığı küçülme kararından Twitter’ın sahibi olduğu kısa video paylaşım platformu Vine’da etkilendi. Yapılan resmi açıklamayla henüz net tarih koyulmasa bile Twitter’ın Vine’ı durdurma kararını aldığı açıklandı.

Vine; içerisinde sayısız eğlenceli video klip ve hatta kısa film içeriyor olmasına rağmen kullanıcı etkileşimi konusunda ne yazık ki istenen etkileşimi veremiyordu. Özellikle Instagram’a kazandırılan video desteği ve arka saflardan popülaritesi artarak gelen Snapchat’in arasında kalan Vine zaten her gün biraz daha popülaritesini yitiren bir platform haline gelmişti. Bu rekabet ortamından kurtulmak için Vine kendi formatını bozup, uzun videoları desteklemeyi dahi düşündü ancak rekabet nedeniyle başarılı olamadı.

Twitter son olarak 300 işçisini işten çıkaracağını duyurmuştu. Bir de bu haberin üzerine Twitter’ın gerçek bir küçülme hareketi içerisinde olduğunu anlayabiliriz.

Twitter öncelikle mobil uygulamalardan başlayarak kullanıcılar tarafından hazırlanan yeni içeriklerin eklenmesinin önüne geçecek. Daha sonra Vine uygulamaları uygulama marketlerine elveda derken, Vine’ın web servisi bir süreliğine daha yalnızca içerikleri izleme bazında hizmet vermeye devam edecek. Nihai olarak Web sürümünün de sona eridirilmesiyle birlikte Vine tamamen kapatılmış olacak.

Sürece dair bilginin olmasına karşın tam olarak bu kapanma aşamalarının ne zaman gerçekleştirileceği veya ne zaman başlanacağı şimdilik bilinmiyor.

Güle Güle Vine :/

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al