wmaraci reklam

Vize Sorunlarından Kaçınarak Seyahat Edebileceğiniz 5 Ülke

Güzel bir ülke görmenin tarihi olmaz ama maalesef ki vizesi oluyor. Hem masrafı, hem de garanti olmayışından dolayı biz seyahat etmekten hoşlanan insanların da opsiyonu azalıyor. Gelin biz birkaç unsuru göz önüne alarak güzel bir kültürel ziyaret listesi oluşturalım ve vize sorunlarını bir kenara bırakalım.

Listemizde dikkat ettiğimiz birkaç yön şöyle oldu.

  • Vizesiz ve hatta mümkünse pasaportsuz gidebilelim.
  • Türkiye’ye çok uzak ülkeler olmasın ki uçak biletlerinin masrafı canımızı yakmasın.
  • Kültürel yönden güzel bir tecrübe barındırsın.

Gürcistan

Gürcistan listemizin başında geliyor. Zira ülkemizin sınır komşusu bu Kafkasya ülkesi tarihiyle de, doğasıyla da büyüleyici. Yalnızca kimliğinizi kullanarak gidebileceğiniz Gürcistan’a ülkemizin pek çok şehrinden otobüs seferleri yapılmakta. Ayrıca elbette Batum’a uçakla gitmeniz de mümkün.

Yüzlerce yıllık tarihi yapılarını gezmenin ve doğasından faydalanmanın yanı sıra vergiler sebebiyle daha uygun fiyatlara elde edebileceğiniz ürünlere de şehri ziyaret etmeden önce bir bakın derim. Doğu Karadeniz’de yaşayan pek çok vatandaşımız Gürcistan’dan bu yönüyle de faydalanmakta.

Tatil Sezonunda Uygun Uçak Bileti Keşfi: En İyi İpuçları
İlginizi Çekebilir!

Tatil Sezonunda Uygun Uçak Bileti Keşfi: En İyi İpuçları

Tatile kısa bir süre kaldı ve artık hazırlıkların başlaması gerekiyor. Hazırlıklar kapsamında yapmanız gerekenlerden biri de uçak bileti almaktır. Peki, Pegasus uçak bileti fiyatları ne durumda? Eğer amacınız en uygun fiyatla bile...

Azerbaycan

Bana sorarsanız Gürcistan’ın ardından Azerbaycan'a da ziyaret düzenleyebileceğiniz bir rota çizmenizi öneririm. Zira iki devlet, tek millet haline geldiğimiz bu ülke böyle bir rotaya oldukça uygun bir konumda yer alıyor. Bakü dünyanın en hoş şehirlerinden birisi ve Azeri Türklerinin bölgedeki tarihi yapıları da hiç azımsanmayacak kadar çok. Kimliğinizi elinize alıp girebileceğiniz Azerbaycan hem bize benzerliğiyle sizi cezbedecek, hem de deneyim edindiğiniz için pişman olmayacaksınız.

KKTC

Böyle bir liste yapıp yavru vatana yer vermemek olur mu hiç? Girne’den tutun da Lefkoşa’ya kadar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sizlere pek çok şey vaat ediyor. İnsanlık tarihinin en önemli adalarından birisi olan Kıbrıs, bu yönüyle ziyaret edilecek bolca mekana ev sahipliği yapıyor. Ayrıca kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz, evinizde hissedebileceğiniz bir lokasyon arayışındaysanız kimliğinizi elinize alıp yola koyulabilirsiniz.

Karadağ (Pasaport Gerekli)

Yok mu Avrupa ülkesi?” diyenler için de öneride bulunmasak olmazdı. Bu küçük balkan ülkesini son aylarda birçok tanıdığım ziyaret etti ve hepsi de gitmemi önerdi. Henüz nasip olmadı ama size önermişken belki ben de önümüzdeki günlerde gitmenin bir çaresine bakarım. Zira Adriyatik denizi kıyılarındaki bu ülke gezilmeyi, deneyimlemeyi hak eden ülkelerden birisi. Her ne kadar kimliğimizle girme şansımız bulunmasa da fiyatların uygunluğuyla öne çıkmayı başaran bir ülke oldu.

Kuzey Makedonya (Pasaport Gerekli)

Listemizin son sırasında yer alan Kuzey Makedonya da ziyaret etmeye oldukça değer ülkelerden birisi. Ülkemize konum olarak Karadağ’dan daha yakın olan Kuzey Makedonya’ya da vize gerekmiyor ve pasaportunuzla 90 gün süreyle ülkede kalabiliyorsunuz. Başkenti Üsküp’te Batı Osmanlı ve Balkan mimarisini sık sık görmeniz mümkün. Yugoslavya’nın dağılmasıyla kurulan bu ülkede elbette Yugoslavya tarihine dair de pek çok tarihi yerle karşılaşabilirsiniz.

Elbette ülkemizde vizesiz ve hatta yalnızca kimliğinizle gidebildiğiniz farklı ülkeler de var. Yorumlarda bunlardan birisine gittiyseniz tecrübelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al