wmaraci reklam

Vurdu Gol Oldu: Microsoft, Windows 10’a Oyun Modunu Ekliyor!

Microsoft, Windows 10’un Creators Update güncellemesiyle oyun performansı için oyuncuların donanımlardan maksimum verim elde etmesine yardımcı olan ve işletim sisteminin donanımlar üzerindeki oluşturduğu yükü en aza indirgeyen oyun modu (game mode) özelliğini sunacak.

Bilgisayar platformu için oyuncuların en çok tercih ettiği işletim sisteminin Windows 10 olduğu birçok kullanım raporuna göre aşikar. Windows, yeni güncellemesiyle birlikte alacağı oyun modu güncellemesinden sonra daha çok revaç gören işletim sistemi olmayı başarabilir. Oyun modu hakkında Microsoft yetkilileri detaylı bilgi paylaşmasalar da modun nasıl bir işleyişe sahip olacağı hakkında bazı basit ipuçları verdiler.

Oyun modu adı verilen yeni modu kullanıcılar aktif ettiklerinde sistemin GPU’su ve CPU’sunun öncelikli hedefi maksimum performansı vermek olacak. CPU’nun çekirdeklerinin büyük çoğunluğu oyun performansı için kullanılırken sadece işletim sisteminin elzem ihtiyaçları için ufak bir CPU gücü arkaplana ayrılacak. Bu sayede oyun için daha çok CPU gücü kullanılarak daha yüksek verimin elde edilmesi planlanıyor.

GPU için de pratikte buna benzer bir senaryodan söz edebilmek mümkün. Oyun modu açıkken GPU’nun birincil önceliği oyun için performans vermek ve yükü bu dengede kullanmak olacak. Tabii oyun modunun kullanılabilmesi için oyunun geliştiricilerinin de bu moda destek vermesi ve oyun yazılımlarını güncellemesi gerekecek. Oyun modu özelliğini Windows 10 kullanıcıları Nisan ayında edinecekleri güncellemeyle kullanmaya başlayacak.

Oyun modu ile Windows 10’un oyunculara ne kadar yüksek bir performans bahşedeceği şimdilik merak konusu. Sizce oyun moduyla hissedilebilir bir farkı yakalamamız mümkün olacak mı?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al