wmaraci reklam

Web of Trust Eklentisi Kullanıcı Verilerini Satmış!

Eğer sizde ziyaret ettiğiniz web sitelerinin ne denli güvenli olup olmadığını öğrenmek için Web of Trust tarayıcı eklentisinden faydalanıyorsanız kötü haber; WoT tüm kullanıcı verilerini üçüncü kişi firmalara satmış

Yaklaşık olarak 140 milyon internet kullanıcısı tarafından indirilen WoT eklentisi çeşitli kriterleri göz önünde bulundurarak kullanıcıların ziyaret ettiği web sitelerinin ne denli güvenli olup olmadığını gösteren yardımcı bir sörf güvenlik aracı olarak kullanılıyordu. 

Alman yayıncı NDR tarafından yapılan inceleme ve yayınlanan raporlara göre WoT’nin tüm kullanıcılarının internet tarayıcısı geçmişini üçüncü şahsız kişilere sattığı ortaya çıktı. Üstelik satılan verilerin içerisinde kullanıcıların isimleri de gizli değil. Yani, WoT eklentisini kullanan kullanıcıların tüm verileri ve internet tarayıcıları artık kendi bilgisayarları haricinde başkalarının veri deposunda da yer alıyor.

WoT ise açıklanan raporlar karşısında “Kazayla oldu, kuzenim vermiş ben onun kulağını çekerim.” minvalinde bir açıklama yaptı ve kullanıcı verilerinin isimsiz hale getirilmesi hakkında bir çalışmaya başladıklarını duyurdu. Hani olur da bir kere daha WoT çalışanları tarafından tarayıcı geçmişiniz satılmaya çalışırsa en azından verileriniz artık isimsiz olacak.

WoT ile yaşanan bu önemli durum sonrasında WM Aracı olarak kullandığınız tarayıcı eklentilerini mutlaka gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Özellikle ne yüdüyü belirsiz geliştiriciler tarafından geliştirilen tarayıcı eklentileri ve bu eklentilerin izinlerini incelemeyi sakın ihmal etmeyin.

Eklenti Google tarafından Chrome mağazasından da kaldırılmış. Senin de alacağın olsun pişkin WoT!

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al