wmaraci reklam

Web sitesi alım satımı için yeni iş modeli: Siterobot.com

Geçtiğimiz yıl global piyasalarda web sitesi, alan adı ve dijital ürünler ikinci el alım satım işlemleri 24 milyon dolar tutarında bir hacme ulaştı ve bunun 3 sene içerisinde 50 milyon dolar seviyesini aşması bekleniyor. Ne var ki gerek böyle bir pazar platformunun, gerekse escrow adı verilen güvenli işlem imkanlarının bulunmaması nedeniyle forumlar ve yurtdışı platformlar üzerinden yürütülen alım satımlar ülkemizde olması gereken düzeye henüz ulaşamadı.

Bu alanda global anlamda proje olarak ülkemizi temsil eden Siterobot.com, bu konuda ülkemiz webmasterlar ve girişimcilerin sorunlarına çözüm bulmasının yanı sıra web siteleri, alan adları, işletmeye hazır projeler, facebook fan sayfaları ve mobil uygulamalar için bir pazar yeri olarak nisan ayı sonunda hizmete girmişti.

Siterobot artık Türk Lirası da kullanıyor, Türkçe'yi de konuşuyor

Global bir proje olarak yola çıkan Siterobot, Türkçe arayüzünü 6 Mayıs 'ta ülkemiz kullanıcılarına açmış bulunuyor. Siterobot'a, yabancı para birimlerinin yanında Türk Lirası seçeneği de eklenmiş. Bu sayede ülkemizdeki web sitesi, alan adı ve dijital ürünlerin alım-satımı ile ilgilenen webmasterlar, girişimciler artık Türk Lirası ile güvenli web site alım satım işlemleri yapabilme imkanına sahip oldular.

Türkiye'nin ilk ve tek web sitesi alım satım platformu

Yeni mecrada web sitesi ve dijital ürün alım-satımında yeni pazar yeri olarak konumlandırılan Siterobot, Ebay ile dünyada tanınan açık artırmaya dayalı alım satım platformlarının, dijital ürünler pazarındaki dikeyi olarak düşünülmüş.  Ana perspektifte uzun kuyruk modelinde başarıyı hedefleyen Siterobot’ta açık artırma’nın  yanısıra, gizli teklif modeli ile özel satış yöntemi  de uygulanabiliyor. Tüm bu konular toplamında Siterobot'un Türkiye 'de bir ilk olduğunu belirtmemizde fayda var.

Güvenli İşlem (Escrow)

Siterobot’u farklılaştıran en önemli özelliği Siterobot Güvenli İşlem adını verdikleri, alıcı ve satıcının mağduriyet riskini ortadan kaldıran güvenli bir alışveriş sistemi. Yeraltı diye tabir ettiğimiz yapıdan ve sahtecilik endişesi ile bu iş modelini uygulamaktan kaçınan alıcılar ve satıcılar için güvenli platform olma ilkesi ile Siterobot, alıcının ürünü teslim almasına ve satıcının satış bedelini tahsil etmesine kadar hem alıcı hem satıcıya onları bu süreçte korumaya alan bu hizmetini global rakiplerinin aksine hem kendisi, hem de ücretsiz olarak sunuyor.

Siterobot’ta  son derece uygun fiyatlarla ilan başlatabiliyorsunuz. Başarılı işlem komisyonu % 3,99 gibi son derece makul bir oranla son derece cazip bir seviyede belirlenmiş. Bununla beraber,  tanışma kampanyası kapsamında bu sezon sınırsız sayıda ilan başlatmak ücretsiz.

Şirketin kurucu ortağı Serkan Özçelik, siterobot.com ile ilgili kısa ve orta vade hedeflerini şöyle özetliyor:

"Kısa ve orta vadede global pazarda Türkiye merkezli ama çok iş ortaklı iyi bir oyuncu olmak istiyoruz. 

İlk faz hedeflerimiz uzun kuyrukta yer alan satışların tercihi olmak, Türkiye'deki dağınık kırıntıları güvenli bir pazarda bir araya toplayarak bu ilgi alanına sahip kullanıcılara yönelik bir iş modeli oluşturmuş olmayı hedefliyoruz. "

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al