wmaraci reklam

Webmaster ve Geliştiriciler için Google Chrome Eklentileri

Google Chrome, en çok kullanılan internet tarayıcısı olmasının yanı sıra geliştiriciler tarafından en çok tercih edilen ve eklentilerle kolayca özelleştirebileceğimiz bir internet tarayıcı. Webmaster veya geliştirici olarak paylaşacağımız eklentilerle Google Chrome’u standart formundan uzaklaştırıp yükünüzü en aza indiren gelişmiş bir internet tarayıcısına çevirebilirsiniz;

 

SEO for Chrome

Chrome SEO, şimdiye kadar geliştirilmiş eklentilerin içinde hem en detaylısı hem de Webmaster’ların ihtiyaç duyabileceği tüm verileri sunan gelişmiş bir Google Chrome eklentisi. İstediğiniz web sitesinin tüm detaylarını size sunabilme yeteneğine sahip olan eklenti, anahtar kelime araştırma aracı, backlink ve pagerank başta olmak üzere sitenin lokasyonuna kadar tüm verileri size sunarak SEO keşfinde en yakın yardımcılarınızdan biri oluyor. Üstelik SEO for Chrome ile her şey tek tık kadar uzakta.

SEO for Chrome’u İndirmek için Tıklayınız

Her Webmasterın Baş Belası 5 Soru
İlginizi Çekebilir!

Her Webmasterın Baş Belası 5 Soru

İnsanların doğal merak dürtüsü gereği bizim yaptığımız ettiğimiz işler sektörümüze uzak olan insanlara hayli ilginç geliyor. Aslına bakarsanız, biz insanların çok da bilmediği şeylerle uğraşmıyoruz. Atomu filan parçalamıyo...

Webmaster Sitebox

Basit ve etkili Google Chrome eklentilerinden biri olan Webmaster Sitebox, yer imlerinizdeki kalabalıktan kurtulmanız için tasarlanmış web siteleri kutusudur. Webmaster Sitebox’un içerisinde Webmaster’ların günlük olarak kullandığı AdSense, Adwords, Webmater Tools, Keyword Tool, Icon Finder vb. siteleri yer alıyor. Hem sizi yorulmaktan kurtaran hem de tarayıcınızı yormayacak bu eklenti sayesinde günlük olarak ulaştığınız servislere tek tıkla erişebilirsiniz.

Webmaster Sitebox’ı İndirmek için Tıklayınız

Web Developer

Web developer, tasarım üzerinde gerçekleştireceğiniz değişikliklerden tutun SEO analizine kadar her Webmaster’ın günlük olarak kullanabileceği bir Google Chrome eklentisi. Kırık linkler ve görselleri bulmaktan, CSS’i düzenlemeye kadar aklınıza gelip gelebilecek tüm araçlar Web Developer’ın içerisinde sizi bekliyor.

Web Developer’ı İndirmek için Tıklayınız

Lightshot

Bilgisayarınızda harici ekran kırpma aracı kullanmıyorsanız yada Google Chrome üzerinden alacağınız ekran görüntülerini çok daha pratik ve zahmetsiz olarak yapmak istiyorsanız Lightshot tam bu iş için biçilmiş kaftan. Eklenti tam ekran veya sadece bölgesel Screnshot’lar alabildiği gibi alınan Screenshot’ları upload edip size paylaşmak için bir linkte sunuyor.

Lightshot’u İndirmek için Tıklayınız

SEO & Website Analysis

SEO & Website Analysis, WooRank tarafından sunulan istediğiniz web sitesini anlık olarak analiz etmenize yardımcı gelişmiş bir eklentidir. SEO ve genel analizleri yapan eklenti toplamda 50 farklı kriteri göz önünde bulunduruyor ve tatminkar sonuçlarla karşınıza çıkıyor, üstelik çokta hızlı.

SEO & Website Analysis’i İndirmek için Tıklayınız

Csscan

Csscan, istediğiniz web sayfası üzerinde CSS incelemesi yapmanıza ve sorunları kolayca bulup onarmanıza yardımcı olan Google Chrome eklentisidir. CSS elementlerini yalnızca farenizi üzerine getirdiğiniz anda bulan eklenti tıkladığınızdaysa CSS değeriyle ilgili bilgileri size sunuyor. CSS düzenlemesi yapan ve tasarım işleriyle uğraşan tüm Webmaster’ların Chrome’unda  Csscan mutlaka yer alması gereken eklentilerden.

Csscan’ı İndirmek için Tıklayınız

Shareaholic for Google Chrome

Shareaholic, herhangi bir sayfayı tek tıkla 100’ün üzerinde sosyal ağ ve serviste arkadaşlarınızla veya doğrudan paylaşmanıza yardımcı olan Google Chrome eklentisidir. Favorilerinizi kendinizin belirleyerek özelleştirebileceği Sharecolic, aynı zamanda Google tarafından oluşturulmuş kısa linkler elde etmenin de en kolay yolu.

Shareaholic’i İndirmek için Tıklayınız

Resolution Test

İstediğiniz web sayfalarını farklı ekran çözünürlükte test edip, orataya çıkan görüntünün nasıl olacağını görmenize yardımcı olacak ekran çözünürlüğü test eklentisidir. Özellikle web sitelerinizin farklı cihazlar ve ekran çözünürlüklerinde nasıl göründüğünü merak ediyorsanız Resolution Test’i kaçırmayın.

Resolution Test’i İndirmek için Tıklayınız

Web Developer Checklist

Web geliştiricilerinin sıklıkla kullandığı eklentilerden biri olan Web Developer Checklist, web sitenizin her şeyiyle hazır olduğuna emin olmanız için düşünülüp geliştirilen eklentilerden. İçerisinde birçok kriteri barındıran Web Developer Checklist ile artık unutulan ve yarım yapılan web sitelerine son.

Web Developer Checklist’i İndirmek için Tıklayınız.

Alexa Traffic Rank

Alexa Traffic Rank, bulunduğunuz web sitesinin Alexa durumunu detaylı olarak öğrenmenize yardımcı oluyor. Alexa rank’ini ülke ve global olarak karşınıza getiren Alexa Traffic Rank, Alexa kontrollerinde yükünüzü fazlasıyla azaltacak eklentilerden.

Alexa Traffic Rank

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al