wmaraci reklam

Whatsapp'dan Uçtan Uca Şifreleme

Teknolojinin günden güne ilerlemesinin getirdiği avantajların yanı sıra maalesef bazı kötü yönleri de mevcut. Son zamanlarda en çok söz edilenlerden biri ise, dijital ortamdaki gizliliğin korunması. Whatsapp dijital ortamdaki güvenliğin sağlanması için, bir buçuk yıldır üzerinde çalıştığı End-to-End Encryption (Uçtan-uca şifreleme) metodunu bizlere duyurdu. 

Uygulamanın son sürümü kullanan kişilerin birbirlerine attığı mesajlar, artık sadece gönderen ve okuyan kişi arasında okunabilecek. Devlet ya da üçüncü bir şahıs tarafından görüntülenmesi artık mümkün olmayacak. Şifreli olarak mesajlaşmak her ne kadar güvenli gözükse de, politikacılar için bu durum biraz da tehdit olarak algılandı. İngilteredeki siyasetçiler, milli güvenlik sebebi ile bu denli bir teknolojinin yasaklanıp mesajların okunmasına imkan verecek bir backdoor yani açık bırakılması gerektiğini dile getirdi. 

Günümüzde bir milyarı aşkın kullanıcısı olan Whatsapp’ın gizliliğe verdiği önemi, ileride daha da geliştireceğini belirtip başka alanlara da eklemeyi düşündürdükleri dile getirdi. Siz de güvenli bir şekilde mesajlaşmak istiyorsanız, tek yapmanız gereken Whatsapp’ın güncel sürümünü kullanmak.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al