wmaraci reklam

WhatsApp’ın İşletmelere Özel Uygulaması “WhatsApp Business” Ufukta Görüldü!

Türkiye ve daha birçok ülkede iletişimin yeni modeli haline gelen WhatsApp, yavaştan turnayı gözünden vurmaya hazırlanıyor. Hatırlarsanız daha önce bir başka blog yazımızda WhatsApp’ın gelir modeli üzerinde durmuş, henüz meteliğe kurşun sektirdiklerini ancak yakın zamanda gelir modellerini oluşturacaklarından bahsetmiştik. İşte bu büyük plan yapbozunun ilk parçası olan WhatsApp Business ufukta göründü!

Birçok ülkede bölgesel olarak yayına alınan WhatsApp’ın işletmelere özel sürümü, ülkemizde de işletmeler için test sürüşüne başladı. Şu an sadece e-posta aracılığıyla sınırlı sayıdaki WhatsApp kullanıcılarına sunulan yeni uygulamanın, kısa süre sonra Türkiye pazarına yelken açacağını öngörebiliriz.

Sıradan sürümün aksine WhatsApp Business’de işletmelere özel profil bilgileri ve bazı işlevsel özellikler sunacak. Örneğin profil düzenleme sayfasında işletmelerinin tanımı, e-posta adresi ve internet sitesi gibi kendini kullanıcılara kolayca tanıtabileceği yeni seçenekler yer alacak. WhatsApp, 7/24 online hizmet sunmayacak işletmeler için de planlı otomatik cevaplama gibi pratik özellikler sunacak.

Şu an ilk bakıştan görebildiğimiz kadarıyla WhatsApp Business, Facebook Sayfalar (Facebook Pages)’da görmeye alışkın olduğumuz özelliklerle öne çıkıyor. Şimdilik beta olarak kullanıcılara sunulan WhatsApp Business’ı ortaya peyda olur olmaz detaylıca incikleyip kurcalayacağız. 

Markalar ve işletmeler için iletişimin yeni alternatif modeli olacak WhatsApp Bussines hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Sizce WhatsApp turnayı gözünden vurur mu?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al