wmaraci reklam

Windows 10 ile Toz Tutan Başlat Menüsünü 4 Adımda İşlevsel Hale Getirin

Nimetle şaka olmaz. Müşteri nedir? Velinimet. Biz Microsoft’un neyiyiz? Müşterisi. O zaman Windows neden bizimle dalga geçer gibi Başlat menüsünü değiştirip duruyor? Windows XP’den beri alıştığımız yerleşik bir düzenimiz vardı. Windows 7 ile törpülenen bu düzen Windows 8 ile Metro’ya, Windows 10 ile kabağa bağladı.

Yarın Windows 10’a Başlat menüsü getirseler ne olur, Windows 8’de hevesimiz kırıldı bir kere. Metro başlat menüsü bulanımına giren hiçbir kullanıcının artık başlat menüsünü eskisi kadar aktif kullandığını düşünmüyorum. Toza bulanmış bu menü, biz kullanıcıların nezdinde artık sadece arama yapmak için uğradığımız butonlardan biri. Köhne, tozlu ve havasız… Ya, Windows 10 ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş bu ölü başlat menüsünü tekrardan hayata döndürmeye ne dersiniz?

1- Klasör ve Program Saklama Kabı

Masaüstünüz hasat günü yaklaşan ekin tarlalarını andırıyor, klasör ve programlarınızı ayırt etmek zorlaşıyorsa Windows 10’un başlat menüsünü çok amaçlı klasör ve program saklama kabı olarak kullanabilirisiniz. Başlat menüsüne en çok kullandığınız yazılım ve klasörleri ekleyerek, masaüstünüzün bir kısmını mahsüle dönüştürebilirsiniz. Hem kim bilir, belki bu sayede yüzüne hasret kaldığınız masaüstü duvar kağıdınızla artık daha sık baş başa vakit geçirebilirsiniz.

Bir program veya klasörü Başlat menüsüne tutturmak için;

  • Dosya Gezgini’ndeyken başlat menüsüne tutturmak istediğiniz nesneyi bulun
  • Sağ tıklayın ve Başlangıç’a sabitle’yi seçin.
  • Tüm düzeninizi oturttuktan sonra başlık kısmındaki metni içeriğinize göre düzenlemeyi de unutmayın.

Bu düzenleme sırasında daha sık kullandığınız yazılım veya klasörleri daha büyük, daha nadir kullandıklarınızı ise küçük yapabilirsiniz. İkonları yeniden boyutlandırmak için ikona sağ tıklayıp “Yeniden boyutlandır” menüsünden seçim yapabilirsiniz.

En İyi CSS Framework'leri
İlginizi Çekebilir!

En İyi CSS Framework'leri

Bu yazımızda siz değerli tasarımcılar için büyük bir nimet olan CSS Framework’lerinden bahsedeceğiz. Öncelikle Framework ne demek, onu açıklayalım. Framework, yazılımın iskeletini oluşturan, fonksiyon ve sınıflardan oluşan geni...

2- Takvim ve Not Defteri

Eğer Başlat menünüzde ajandanız, yapılacaklar listeniz, hızlı notlarınız ve anımsatıcılarınız olursa daha çok ziyaret etmek isteyeceğinizden eminim. Birçok Windows sürümünde “Snips” uygulaması yüklü olarak geliyor. Eğer bilgisayarınızda Snips yüklü değilse Snips’i kullanarak başlat menünüzü verimlilik için kullanabilirsiniz. Hem zaten boş boş duruyor, en azından bir işe yarasın değil mi ama?

Tüm notlarınız ajandanız ve hatırlatıcıların Başlat menüsünde olması unutmak üzere olduğunuz yapılacakları ve görüşmelerinizi hatırlatma konusunda da başarılı olacaktır. Evet, Microsoft bile farkında değil ama bu yöntem bir başlat menüsüyle birçok kuşu vurmak olabilir.

3- Başlat Menünüz Oyun Kütüphaneniz Olsa Fena mı Olur?

Bir şey soracağım; her oyun oynamak istediğinizde Steam’e girip kütüphanenizdeki onlarca oyun arsından oyun bulup oynamak size de zor gelmiyor mu? Söz konusu olan oyunlarda ve üşengeçlik konusunda level atlamaksa ve siz de benim kadar başarılıysanız, Windows 10 başlat menüsünü oyun kütüphanesine dönüştürebilirsiniz.

Bir oyun kütüphanesi yapmak için Windows Mağazası üzerinden ücretsiz olarak edinebileceğiniz Steam Tile’ı indirip kurmanız gerekiyor. Uygulamayı kurduktan sonra Steam kimliğinizle giriş yapmanız kurulum için yeterli olacaktır. Gerisini ilk aşamada Steam Tile sizin için hallediyor, isterseniz daha sonradan ufak dokunuşlarla kütüphanenizi göz zevkinize hitap eden şekle getirebilirsiniz.

Bu yöntem ile sadece Steam kütüphanesindeki oyunlarınızı başlat menüsüne tutturabileceğinizi hatırlatmama gerek yoktur diye düşünüyorum.

4- Hava Durumu, Yurttan & Dünyadan Haberler

Bilgisayarın başına geçtiğimiz ilk dakikalar en verimli dakikalarımız olmasına rağmen bizler çalışmak yerine hava durumuna göz atmak ve gündelik haberleri gözden geçirmek gibi şeyler yaparız. Eee hep iş nereye kadar? Zaten bütün gün çalışacağız öyle değil mi?

Sabah aylaklığı sizinde günlük rutininizin ayrılmaz bir parçasıysa Başlat menünüzü hava durumuna, yurttan ve dünyadan haberlere göz atmak için kullanabilirsiniz. Hava durumu için kullanabileceğiniz birçok uygulama var ancak The Weather’ı denemenizi öneririm. Aynı şekilde haberleri sürekli göz önünde tutmak için Windows mağazasındaki varsayılan haberler uygulamasını veya tercih ettiğiniz medya kaynaklarının uygulamasını kullanabilirsiniz.

Paylaştığımız 4 farklı yöntemin başlat menünüzün etinden, sütünden ve yününden faydalanmanız için faydalı olacağını düşünüyoruz. Kendi hayal gücünüzü kullanarak ve ihtiyaçlarınızı göz önünde tutarak daha işlevsel başlat menüleri yapabileceğinizi unutmayın. Ayrıca tavsiyeleriniz olursa onları da eklemekten zevk duyarız :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al