wmaraci reklam

Windows 10’un Düşük Boyutlu Olması Beklenen Diyet Sürümü; Windows 10 Lean

Şu fani dünyada SSD kullanan bir Windows 10 kullanıcısını, hiçbir şey işletim sisteminin disk üzerinde neden olduğu obezite kadar derinden etkileyemez. Zaten ufacık olan SSD’lerin üstüne zar zor sığan işletim sistemi sorunu için Microsoft’un çaresi şimdilik Diyet Windows; “Windows 10 Lean” gibi görünüyor.

Bugün Windows 10 Insider Preview (build 17650) üzerinde dikkat çeken ve bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılana göre, Windows 10 Lean yeri dar kullanıcılara ufak da olsa derman olacak. x64 tabanlı Windows 10 Pro sürümüne oranla 2 GB daha az alan kaplayacak olan Windows 10 Lean, tıpkı Windows 10 S sürümünde olduğu gibi bazı özelliklerinden ayrıştırılacak.

İlk aşamada görüldüğü üzere Windows 10 Lean kullanıcılara Kayıt Defteri Editörü (Registry Editor), Microsoft Yönetim Konsolu (Microsoft Management Console) ve Microsoft Office’den ayrıştırılarak sunulacak. Aynı zamanda bu sürüme CD ve DVD sürücülerinin yüklenmesine izin verilemeyecek. Kurulumla birlikte gelen Microsoft Edge’nin dosya indirme izni olmamasının yanı sıra sistemde duvarkağıdı özelliğinin pasif edilmiş olması da dikkat çekiyor.

Bunların dışında Internet Explorer, Photos, Maps, Groove Music, Paint, Movies & TV gibi uygulamalar da sistem çıkartılmış, fakat kullanıcılar isterse bunları tek bir tıkta indir-kur mantığıyla sistemine dahil edebilecekler.

Bazı uzmanlara göre Windows 10 Lean detokslu bir Windows sürümü olacak gibi dururken, bazılarına göreyse Windows 10 S’in (Yalnızca Windows Store uygulamalarının kurulabildiği Windows sürümü) yerini alması planlanıyor.

Windows 10 Lean için henüz resmi bir açıklama yapılmadığını da hatırlatmakta fayda var. Şimdilik soteye yatıp, biraz bekleyip göreceğiz.

Sizce Microsoft’un Windows 10 Lean planı ne şekilde işleyecek?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al