wmaraci reklam

Windows 98 ile Çalışan Akıllı Saatiniz Olsun İster Misiniz?

Bileğinizi süsleyen saatinizin sadece size zamanı mı gösterdiğini, yoksa havalı tur atma özelliğinin olup olmadığını bilemiyorum ama bu Windows 98 çalıştıran akıllı saatin, bir teknoloji tutkunu için en pahalı saatlerden bile daha manalı olacağı aşikar.

Teknoloji ve elektronik tutkunu bir blogger olan 314REACTOR bir ilki gerçekleştirerek kendine Windows 98 işletim sistemi kullanan bir akıllı saat yaptı. Akıllı saati yaparken Raspberry Pi Model A+ bilgisayar çipinden faydalanılmış ve Windows 98 işletim sistemi kullanılmış.

Projenin mimarı Raspberry Pi’yi kullanışlı bir akıllı saate dönüştürmek için 2.4 inç büyüklüğünde dokunmatik bir ekran, 1,000 mAh bir batarya ve açıp kapatmak için mini bir tuş eklemesi yapmış.

Windows 98 işletim sistemi aslında henüz resmi olarak Raspberry Pi için geliştirilmiş değil ancak projenin mimarı bu sorunu da QEMU adı verilen sanal makine yazılımıyla atlatmış görünüyor.

Elbette böyle bir mini bilgisayarın üzerine bunca çabayla geçirilen Windows 98 bir bilgisayarda olduğu kadar hızlı ve pürüzsüz performans göstermesini bekleyemeyiz ancak yine de Windows 98’i bileğinizden kullanabilir hatta o eski eğlenceli oyunları bile oynayabilirsiniz.

Projenin yapımcısının blogunda yazdıklarına göre Windows XP’yi de aynı şekilde çalıştırmak istiyormuş ancak Windows 98 performansından sonra Windows XP’den yeteri verim alınamayacağı kanaatine varmış.

Ne yalan söyleyeyim, özenmedik desek yalan olur. Eğer İngilizceniz varsa ve bu DIY projesinin tüm detaylarına erişmek istiyorsanız, buradan projenin blog yazısına erişebilirsiniz.

Yok mu şöyle bir şey yapacak cengaver bi' arkadaşımız :D ?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al