wmaraci reklam

WordPress 4.7.1 Güvenlik & Bakım Güncellemesi Yayınlandı

En son 6 Aralık 2016 tarihinde yayınlanan WordPress 4.7 mayor güncellemesinden sonra 10 milyon indirme sayısına erişen WordPress için dün gece itibariyle yeni bir güvenlik ve bakım güncellemesi sürümü olan WordPress 4.7.1 güncellemesi yayınlandı.

WordPress 4.7.1 güncellemesi, WordPress’in tüm önceki sürümlerine dair güvenlik güncellemelerini içermesinin yanı sıra bir takım basit bakım güncellemelerine de sahiplik ediyor. WordPress’in bu son güncellemesi aslında oldukça önemli ve eski yeni demeden her siteniz için hemen kullanmaya başlamanız gereken bir güncelleme

Zira geçtiğimiz ay ortaya çıkan PHPMailer açığının zararlarını minimum hale getirmek için WordPress’in bu güncellemesi oldukça önemli role sahip olacak.

Bilmeyenler için ufak bir açıklama getirecek olursak; PHPMailer’de yer alan açık, web sunucularında yer alan mail fonksiyonları internet korsanlarının uzaktan müdahale etmesine imkan tanıyan bir açıktı. Bu açık sayesinde tüm e-posta hesaplarının mailleri okunabiliyor ve hatta şifre sıfırlama e-postaları kolayca gönderilerek ele geçirilebiliyordu.

Küçük ve bakım sürümü güncellemesi olması nedeniyle WordPress 4.7.1 sürümünün güvenlik açıkları haricinde bakım olarak kayda değer önemli güncellemeleri yok denecek kadar az. Bu güncellemeyle birlikte PHPMailer’deki RCE açığı, REST API açığı, XSS açığı, CSRF açığı ve Multi sitelerdeki aktivasyon anahtarı için zayıf şifreleme tekniğinin geliştirilmesi gibi iyileştirmeler yapılmış.

Yapılan tüm güncellemelerin detayları için WordPress’in güncelleme sayfasını buradan ziyaret edebilir, WordPress paneliniz üzerinden otomatik olarak 4.7.1 güncellemesini yapabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al