wmaraci reklam

WordPress: Etiketlerde Keyword ve Description

Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz üzere WordPress’de, etiket sayfalarında keyword ve description meta tag’ları tanımlı olarak gelmiyor. All in One SEO gibi popüler wordpress SEO eklentileride malasef bize böyle bir özellik sunmuyor. Bu gibi durumlarda yine kendi işimizi kendimiz halletmek durumunda kalıyoruz. İşte size bu yazımda WordPress’de etiket sayfalarında nasıl keyword ve description meta tag’larını ekleyebiliriz, bunu anlatacağım.

Kimilerine göre etiket sayfalarında keyword ve description meta tag’larını kullanmak saçma gelebilir. Ancak kullanmanın hiçbir zararı yoktur. Hatta aksine faydası vardır. Sonuçta bu meta tag’ları kullanmamızın asıl nedeni; Web sitemizin sayfalarını arama motolarına daha iyi tanıtabilmektir. Bu tag’lar sayesinde Google gibi arama motorları o sayfanın ne ile alakalı olduğunu daha rahat anlayacaklardır ve aramalarda daha alakalı sonuçlar çıkartmak için sizin sayfanızı, yani daha iyi anladığı sayfayı üst sıraya atacaktır.

Neyse lafı fazla uzatmadan etiket sayfalarına nasıl Keyword ve Description Meta Tag’larını ekleriz ona gelelim. Öncelikle yapmamızın gereken şey temamızın bulunduğu dosyadaki header.php dosyanızı açmak olacak. Bu dosyaya ekleyeceğimiz küçük bir kod bizim istediğimiz işlevi yerine getirecek:

if( is_tag() ) { $etiket = single_tag_title("", false); ?>
"description" content=" ile ilgili yazılar."; ?>" />
"keywords" content=", ".$etiket." hakkında, ".$etiket." nedir, ".$etiket." hakkında yazılar, ".$etiket." bilgi, "; ?>" />

Bu yukarıdaki kodu header.php dosyasına tagları arasına yapıştırmamız yeterli olacaktır. Koddaki keyword ve description meta tag’ları sadece etiket sayfalarında görünecektir. Keyword ve description’da tanımlanmış olan yazıları kendi kişisel zevkinize göre düzenleyebilirsiniz. Kod içerisinde gördüğünüz  $etiket fonksiyonu sizin etiketinizin kendisi olacaktır.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar