wmaraci reklam

WordPress için Resmi AdSense Eklentisi Kullanımdan Kaldırılıyor!

Google AdSense’in resmi WordPress eklentisi için yolun sonu göründü. WordPress sitelerinde reklamlarını yayınlamak için Resmi Google AdSense eklentisini kullanan Webmasterlar, eklentiyi 5 Nisan 2017 tarihinden itibaren kullanamayacak. Bu tarihten sonra resmi eklenti ile reklam birimleri üzerinde değişiklik yapmak veya yerleşim düzenini değiştirmek mümkün olmayacak.

Google yetkilileri bugün yaptıkları resmi bir açıklamayla, WordPress için AdSense eklentisinin yayın hayatına son verme kararı aldıklarını duyurdu. Google, WordPress eklentisinin desteğinin kesilmesiyle ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı;

“Kullanıcılarımıza maksimum düzeyde değer sunduklarından emin olmak için ürünlerimizi ve bu ürünlere ait özellikleri sık sık inceliyoruz. WordPress için AdSense Eklentisi'ni inceledikten sonra, otomatik reklam biçimlerimiz ve yaklaşmakta olan diğer girişimler gibi yenilikçi özelliklerle WordPress yayıncılarına daha iyi destek sağlayabileceğimize karar verdik. Bu nedenle, Mayıs 2017'de WordPress için AdSense Eklentisi'ni kullanımdan kaldırıyoruz.”

WordPress için AdSense eklentisinin desteğinin kesilmesi konusunda Google yetkilileri aşamalı bir düzeni takip edecek. Bu aşamalı düzene göre;

  • 2017 yılının Mart ayı başında: Yeni yayıncılar, eklentiyi kullanarak AdSense'e kaydolamayacak.
  • 2017 yılının Nisan ayı başında: Mevcut yayıncılar, eklenti aracılığıyla reklam ayarlarını veya reklam birimlerini değiştiremeyecek.
  • 2017 yılının Mayıs ayı başında: Google, eklenti için artık destek sağlamayacak.

Peki, Google’ın bizden istediği tam olarak nedir? Açıklama sayfasında belirttiği üzere Google artık WordPress reklamlarımızı bileşenler ve alt temalarımız yardımıyla sayfalarımıza yerleştirmemizi istiyor. Açıklama sayfasında merak edilen sorular bölümünde verdikleri cevaba göre Google hiçbir AdSense yayın eklentisini onaylanmıyor veya desteklemiyor.

Eğer siz de WordPress sitenizde resmi AdSense eklentisini kullanarak reklamlarınızı yönetiyorsanız, bir an önce manuel yöntemlere veya diğer eklentilere geçiş yapmayı deneyebilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al