wmaraci reklam

Xiaomi Mi PowerLine Wi-Fi Adaptörü İncelemesi

Xiaomi, Mi televizyonlarının duyurulmasıyla birlikte PowerLine Wi-Fi adaptörlerini de tanıttı. Powerline olarak tabir edilen bu küçük ama kullanışlı cihazlar, evinizin ya da ofisinizin içerisinde bulunan elektrik hattını bir ağ bağlantısı hattına dönüştürebiliyor. Kullandığınız modem Wi-Fi bağlantısı için yeterli gelmiyorsa, çok büyük bir alanda tek bir bağlantı kullanmak istiyorsanız bu cihazlar tam size göre diyebiliriz.

PowerLine adaptörlerinin çalışma mantığı aslında Repeater (Tekrarlayıcı) ya da Access Point (Erişim Noktası) diye tabir edilen cihazlarla benzer özelliklere sahip. Hepsi var olan internet gücünü daha geniş alanlara yayma amacına sahip. Ne var ki Repeater ya da Access Point cihazlarında kablolama, istenilen seviyede kaliteli bir Wi-Fi bağlantısı elde edilememesi ve ek masrafların çıkması gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Mi Wi-Fi Powerline adaptörü herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan, var olan elektrik hattını kullandığı için çok kolay bir şekilde büyük bir dairenin, ofisin ya da çok katlı bir binanın tümüne tek bir hattan kaliteli bir internet bağlantısı sunabiliyor.

Kutu içeriğinden biraz bahsedelim, Xiaomi tüm cihazlarında olduğu gibi güzel sade bir kutulama yapmış, kutuyu açtığımızda iki farklı adaptör görüyoruz. Bir tanesi modemimiz ile elektrik hattı arasında köprü sağlayacak olan adaptör, diğeri ise elektrik hattındaki interneti kullanmamıza olanak sağlayacak olan Wi-Fi adaptörü, tam ortada ise ayrıntılı bir kullanım kılavuzu mevcut.

Kullanımı çok kolay bir ürün, direkt olarak ana adaptörü prize takıyoruz, ardından modemden adaptöre bir ağ kablosu bağlıyoruz, prize taktığımız anda üzerinde turuncu bir led yanıp sönmeye başlıyor, ağ hazır olduğunda ise led mavi oluyor, bu aşamadan sonra artık elektrik hattımızda internet kullanımı hazır hale geliyor. İstediğimiz herhangi bir prize Wi-Fi adaptörü olan ikinci adaptörü takıyoruz, bu adaptörde de aynı şekilde ilk önce turuncu led ışığı yanıp sönmeye başlıyor, internet bağlantısı ve Wi-Fi hazır olduğunda ise led maviye dönüyor, mavi ledin yandığını gördükten sonra kolayca herhangi bir cihazdan Wi-Fi ağına bağlanabiliyoruz.

Genel özelliklerinden kısaca bahsedeyim, Red Dot tasarım ödülü alan ürün çok sade ve şık bir tasarıma sahip. Her ortama uyum sağlayabilecek nitelikte kaliteli malzemeden yapılmış bir ürün. Kapsama alanı 200m olan adaptörün bağlantı hızı 300Mbps ve üzerinde 3dBi gücünde iki adet anteni bulunmakta. Ana adaptör 7x7x5.4cm, Wi-Fi adaptörü ise 8x7x5.4cm ebatlarında.

Eğer çalışma alanınızda çok kalın duvarlar varsa, evinizin ya da ofisinizin her köşesinde rahat bir şekilde Wi-Fi kullanmak istiyorsanız kesinlikle bu ürünü tavsiye ediyoruz.

Ürünü GearBest üzerinden satın almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz:

Xiaomi Mi PowerLine Wi-Fi Adaptörü

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al