wmaraci reklam

Yahoo, Maillerde Şifre Kullanımını Kaldırıyor!

Bilinen en büyük mail servislerinden biri olan Yahoo, kullanıcıların oturum açma şifresini tarihin tozlu raflarına kaldırıyor. Yahoo, oturum açma şifresinde önemli ve büyük sayılabilecek bir değişikliğe gidiyor. Yahoo‘nun yeni sistemine göre, kullanıcılar artık kompleks ve uzun şifreler belirlemeyecek, unutmayacak ve şifrem çalınır korkusu yaşamayacaklar.

Yahoo bu yeni sisteminde kullanıcılarından kayıt esnasında onay alcakları bir telefon numarası istemeyi zorunlu hale getirecek. Kayıt esnasında girilen bu numara, mail hesaplarını, mail.yahoo.com  üzerinden açmak istendiğinde tek kullanımlık bir kod gönderecek ve mail servisine bu kod ile giriş yapılacak. Böylece uzun ve zahmetli şifreler her defasında girilmeyecek. Mail servisine sadece kullanıcı adını girip devam et denilecek. Sonrasında anında gönderilen bu kod ile giriş sağlanacak. 

Telefon Kaybolursa Ne Olacak?

Şu an için bu konuda net bir çözüm yok. Eğer telefonunuz kaybolur, şebeke dışı kalır veya her hangi bir aksaklık yaşanırsa, mail servisini kullanmak mümkün olmayacak gibi görünüyor. Yakın zamanda bu sorunu da ortada kaldırırlar diye ümit ediyoruz.

Bir diğer soru işareti ise, Microsoft'un Outlook'u ve Mac OS mail uygulamarı üzerinde nasıl tanımlama yapılacağı. Bu uygulamalar üzerine mail tanımlanırken, kullanıcı adı ve şifresi de tanımlanması gerekiyor. Tek kullanımlık şifreler her defasında yapılandırılmaya gidileceği anlamına gelmiyordur umarız. Uygulama devreye alındığı zaman tüm bu soru işaretleri cevabını bulacaktır. 

Bizim İçin Avantajları ve Dezavantajları Neler?

AVANTAJLAR DEZAVANTAJLAR
Şifre ezberleme derdine son verecek. Telefon kaybı ya da şebeke sorununa şimdilik çözüm yok
Şifre çalınma durumu ortadan kalkacak. Her giriş yapılacağında yeni kod girişi de yapılmak zorunda.
Karmaşık şifre yaratmak zorunda kalınmayacak. Mail servisini kullanacağımız her an telefon yanımızda olmak zorunda.

Mail kullanımındaki rekabetin artması, firmaların yeniliklere gitmesine neden oluyor ve bu da en çok kullanıcıların işine yarıyor. Bu değişiklikler de tercih sebebi haline geliyor. Kusursuz bir yenileme elbette bizi şifre derdinden kurtaracaktır. Fakat yeni nesil parmak okuyucu telefonların piyasadaki satış durumunu da göz önüne alarak, kullanıcı girişlerini parmak iziyle yapılması bizce en iyi yenilik olacaktır. Tıpkı bazı bankaların müşteri girişlerini parmak iziyle kabul ettikleri gibi. Umarız en kısa zamanda şifre gerektiren uygulamaların tümü bir parmak taraması kadar hızlı ve kolay olur. 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al