wmaraci reklam

Yahoo’nun Adı Altaba Olarak Değiştirilecek

Yahoo hiç şüphesiz 2016 yılının en çok kriz gören internet şirketlerinden biri olmuştu. Görünen o ki, 2016’da krizlerden ve hack olaylarından başını bir türlü kurtaramayan Yahoo, yakın zamanda bambaşka bir şirket haline gelecek.

6 Ay kadar önce 4,8 milyar dolar kaşılığında şirketin %49.5’lik dilimi için Verizon’la masaya oturan Yahoo’nun geri kalan bölümü Altaba Inc. olarak yeniden şekillendirilecek. Yahoo’nun SEC’e verdiği bilgilere göre uzun yıllar adını duyduğumuz Yahoo’nun kadın CEO’su Marissa Mayer da Yahoo’nun yeniden yapılandırılmasıyla birlikte Yahoo şirketinden ayrılacak.

Üstelik Yahoo sahnesinden ayrılan sadece Mayer olmayacak, Yahoo’nun kurucu ortağı pozisyonunda yer alan David Filo ve diğer dört yönetim kurulu üyesi de Yahoo’nun yönetim kurulundan istifa edecek.

Yeniden yapılandırılacak bölüm olan Altaba’nın yeni yönetim kurulunduysa Tor Braham, Eric Brandt, Catherine Friedman, Thomas McInerney ve Jeffery Smith isimleri yer alacak. Henüz yeniden yapılandırılacak şirketin ne gibi faaliyetler yürüteceği konusuysa tümüyle muamma ancak yapılan kuvvetli tahminlere göre Altaba bir yatırım şirketi olacak.

Madalyonun diğer tarafı olan Yahoo’nun tüm operasyonel işleri Verizon’a entegre edilmiş olacak. Güvenlik skandallarıyla ardı ardına sene içerisinde patlak veren Yahoo’nun muhtemelen satış işleminde de 1 milyar dolarlık pazarlık indiriminin yapılabilmesi ihtimali söz konusu.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al