wmaraci reklam

Yanlış Anlaşılma: Uzun İçerik, İyi İçerik Değildir!

İnternet sektörünün alışkanlıkları gün geçtikçe temel kazanıyor. Bundan dolayı yanlış anlaşılmaların olması da gayet doğal diyebiliriz. Gelin bu içeriğimizde de önemli yanlış anlaşılmalarından birisi olan uzun metinlerin SEO’da öne çıkacağı algısını ele alalım.

Bu algının oluşmasının en önemli nedenlerinden bahsederek başlayalım. Forumlarda bu sektörde bir şeyler denemeye yeni başlamış pek çok arkadaşımızın ilk açtığı başlıklardan birisi “Yazılar kaç kelime olmalı?” ve benzerleri oluyor. Bu oldukça doğal, bilinçli diğer forum kullanıcıları zaten bu soruya verilmesi gerek “Kelime sayısı temel bir unsur değil” ya da “İçerik türüne göre değişir” gibi cevapları veriyor. Ancak net bir şekilde “5.000 kelimeden kısa içeriğe içerik demem” şeklinde cevaplar da görebiliyoruz. Sorun bu görülerden ve SEO eklentilerinin içerikler için belirlediği alt sınır kelime sayılarından kaynaklanıyor diyebilirim. Gerçi bu eklentilerin de ücretli versiyonlarında bu yanlış anlaşılmaya müdahale ettiklerini açıkça görebiliyoruz ancak başlangıçta yarattıkları soruna da göz yumamayız değil mi?

Uzun İçerik Ne Zaman İyi?

Gelin bu soruya lafı hiç mi hiç dolandırmadan, doğrudan bir yanıt verelim. Uzun içerik, uzun içeriğin yeri geldiğinde iyi diyebilirim. Diğer bir deyişle bazı durumlarda gerçekten de uzun içerik, sıralama kazanmanın anahtarı olabiliyor doğru. Ancak burada da sıralamayı kazandıran tek başına içeriğin ‘Uzun’ olması değil. Sonuçta uzunca bir zırva yazmak da mümkün değil mi? Hatta maalesef ana akım medya organlarının sahip oldukları haber sitelerinin bu tutumundan az çekmiyor Türk internet kullanıcısı.

Bilgilendirme ve anlatıma dayalı, detaylandırılabilir içeriklerin uzun olmaları dediğim gibi bir avantaj. Ancak burada zırvalamaktan uzak durmak mühim noktaların başında geliyor. Kendi yöntemimi sizinle paylaşayım. Konuyu araştırdığımda birkaç farklı kaynağı tüketiyorum, bunları sıralama kazanabilmiş dolu içeriklerden seçiyorum. Ardından aralarında en çok bilgi paylaşan içeriği oluşturmaya, yani araştırdığım içeriklerden bir ana içerik oluşturmaya çalışıyorum. Bunu yaparken zaten elimdeki içerik de kelime sayısı olarak çoğunlukla diğer içeriklerin önüne geçmiş oluyor. İşte bu durumlarda uzun içeriğin iyi olduğunun altına ben de imza atabilirim.

Zeus Dijital'le Olympus'a Tırmanın!
İlginizi Çekebilir!

Zeus Dijital'le Olympus'a Tırmanın!

Son yıllarda giderek önem teşkil eden SEO yani arama motoru optimizasyonu çalışmaları, firmaların ticari kazançlarında da büyük rol üstlenmektedir. İnternet üzerinden herhangi bir ürün ya da hizmet satışı gerçekleştiren kişiler...

Peki, Uzunluk Bir Şart mı?

İşte konu buraya geldiğinde bahsettiğimiz içerik türü konusu iyice önem kazanıyor. Detaylı bilgilerin tek içerikte toplanması gereken bir içerik türü olduğu gerçek ama bunun yersiz olacağı içerikler de yok değil. Örneğin yazılım ve araç sayfalarında uzadıkça uzayan metinler kullanıcıya ne fayda sağlayacak ki sizi öne çıkartsın? Diğer bir yönden ürün açıklamalarında yersiz onlarca detay vermenin de çok bir faydasının olmadığını yeni nesil e-ticaret siteleri bizlere öğretti değil mi?

Tüm bunların haricinde içerik sitesinde olmalarına karşın, uzun içerik olmamaları gereken türlerin de varlıklarını unutmamak gerek. Örneğin çeviri içerikleri ya da sözcük anlamı sitelerinde yüzlerce kelimelik içeriklere gerek olmadığını gözlemleyebiliyoruz. En üst sıralarda çıkan pek çok içerik de oldukça kısa oluyor zaten. Diğer bir yandan son dakika haberciliği yapan sitelerin de ön sıralarda çıkartabildikleri içeriklerinin çoğunun yüz kelimeden dahi kısa olduğunu görebiliyoruz.

Peki, siz ne düşünüyorsunuz? İçeriği mutlaka uzun tutanlardan mısınız ve bunun faydasını görebiliyor musunuz? Buyurun sizi yorumlara alalım.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.33 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al