wmaraci reklam

Yapay Zeka Kullanarak Kodunuzdaki Hataları Bulan Yazılım: DeepCode

Yapay zekanın yazılımcıların işini elinden alıp almayacağı hakkında tahminde bulunmak hayli güç, fakat DeepCode gibi girişimlerin sayısı artarsa, yazılımcıların yapay zekanın ekmeğini baya yiyeceği kesin.

Zürih merkezli bir girişim olan DeepCode, geliştirdiği yeni teknolojisiyle kodunuzu tarayıp hataları sizin yerinize bulup düzeltebiliyor. Şimdilik sadece Java, JavaScript ve Python üzerinde çalışan yazılımı sıradan bir Debugger’dan ayıran en önemli özelliği yapay zeka teknolojisini kullanıyor olması. 250 bin programlama kuralı kapasitesindeki yapay zeka, tıpkı İngilizce’de imla denetimi yapan Grammarly gibi çalışıyor. Bu kez terk fark, yapay zeka gündelik dilinizi değil, makineler için yazdığınız program kodlarının uygunluğunu denetliyor.

Peki, Veselin Raychev, Martin Vechev ve Boris Paskalev tarafından kurulan DeepCode teknolojisi nasıl çalışıyor? Program, Github üzerinizdeki kodlarınız analiz ederek kodlarınızda olası hataları veya stabilite sorunana neden olabilecek kod satırlarını beliriyor. Ardından bu kodları “clean code” dediğimiz, temiz koda dönüştürmek için bizlere çeşitli öneriler ve tavsiyeler sunuyor.

Projenin yönetici ve kurucu ortaklarından biri olan Paskalev: “Otomatik olarak milyonlarca repodaki kodları analiz eden ve geliştiricilerin meydana getirdiği değişiklikleri anlayan bir teknoloji geliştirdik. Bu sayede sürekli olarak veritabanımızı genişletebiliyor ve benzersiz öneriler sunabiliyoruz. Bugün itibariyle yapay zekamız 250 bin kurala hakim ve bu sayı her geçen gün katlanarak devam ediyor. Bu teknolojinin rakibi bazı şirketler yıllardır manuel kural tanımlaması yaptığından ancak 3 ila 4 bin arası kurala sahip bir veritabanıyla sektöre dahil olabiliyor.” açıklamasında bulundu.

DeepCode’un kesinlikle standart bir Debugger olmadığı ortada. Diğer yandan bu teknolojinin yazılım dünyası için heyecan verici başlangıçlardan biri olduğunu da kabul etmemiz lazım. İlerleyen günlerde daha çok programlama dili ve dil kuralıyla gelişecek olan sisteme gelen ilk yorumlar ise son derece olumlu duruyor.

Programlama alanında yapılmış en iddialı yapay zeka destekli yazılımlardan biri olduğu iddia edilen DeepCode’da bir deneme turu atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Ne dersiniz, sizce bu ve benzeri girişimler yazılımcıları gelecekte ekmeğinden edebilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al