wmaraci reklam

Yapay Zekanın “Ben Bu SEO Oyununu Bozarım” Dediği 4 Şey

2017’nin yapay zekanın doruğuna ulaşacağı yıl olur mu bilinmez ancak Tatar Ramazan edasıyla karşımıza çıkan yeni Google yapay zekasının SEO oyununu bozacağı veya en azından şeklini değiştireceği kesin. Peki, Google’ın üzerinde uzun yıllardır çalıştığı ve 2016’nın son aylarında aktif olarak kullanmaya başladığı yeni Tatar Ramazan’ı SEO oyununu hangi şekillerde bozacak?

#1. Black Hat Olmayacak Uleeen!

Aslına bakarsak Google’ın algoritmaları, alengirli işleri anlama konusunda zaten oldukça iyiydi. Yapay zekanın kullanılmaya başlamasıyla Google artık Webmasterların gerçekleştirmeye çalıştığı kötü hareketleri ve etrafı parsel parsel kapatan link müteahhitlerini daha kısa sürede yakalayacak.

Algoritmaların ve insanların aksine yapay zeka; blog ağları ve link çaprazlamalarını daha etkili şekilde algılayıp, bunların tespitini yaptığı anda hedef sitelere ceza uygulayabilecek. Yani, “link olsunda taştan olsun.” mantığı artık yapay zekanın gözünden kaçmayacak ve faydadan çok zararı dokunacak.

Tabii bu link inşaasının tümüyle bittiği anlamına gelmiyor. Sadece artık linklerin kalitesi her zaman olduğundan daha fazla değer kazanacak ve kaliteli linkler asıl işi yapan linkler olma rolünü üstlenecek.

Cloudflare,
İlginizi Çekebilir!

Cloudflare, "Spectrum" ile İnternete Bağlı Her Şeyi Koruyacak

Hatrı sayılı bir webmaster kitlesi tarafından tanınan Cloudflare bugün yeni bir servisini tanıttı. Yıllarca didinip internet sitelerine sunduğu DDoS korumasıyla nam salmış şirket, bundan sonra internet sitelerinin dışında da internet...

#2. Tornadan Çıkmış Başlık & İçerik Devri Kapandı

Eskiden olsa belki Google’ın yapısının sanıldığı kadar da aktif olmadığını düşünebilirdik ancak artık Google’ın yapay zekası arama sonuçlarını karşınıza getirirken birkaç keyword’den çok daha fazlasını göz önünde bulunduruyor.

İçeriklerin başlığında, açıklamasında, orada, burada ve şurada birebir içerikle örtüşen anahtar kelimeleri kullanmanıza gerek kalmadı. Hatta Google’ın bu konuda bizlere söylediği de oldukça net; “Google’ı etkilemek yerine kullanıcıyı etkileyecek başlıkları seçin” diyor saygı değer amcamız.

Dolayısıyla, içerikle alakası olmamasına karşın sırf daha iyi sıralama elde edecek diye içeriğin başlığını ve içeriğin kendisini birebir eşleşen şefin anahtar kelime çorbası formundan kurtarmanın zamanı geldi de geçiyor. Botları bırakalım, insanlara odaklanalım.

#3. Cezalar Sarı Karttan Kırmızı Karta Dönecek

Google’ın şartsız şurtsuz güvendiği bir yapay zeka sisteminin olması ve bunun aktif olarak kullanılmaya başlaması, destek elemanlarının da yükünü büyük ölçüde düşürecek. Yani, artık siteniz yapılan aptirik guptrik çalışmalardan dolayı ceza yerse destek talebi almanız çok daha zor olacak.

Bütün işi kesin kurallara göre yapay zekanın yapması demek; destek istasyonlarında daha az operatöre ihtiyacın olması anlamına geliyor. Yani, destek istediğinizde ve bir yanlışı düzeltmeye çalıştığınızda alacağınız geri dönüşlerin süresi de çok daha uzun olacak.

Bu durumda yapılacak en iyi şey, Google’ın yapay zekasının gözüne batmamak. Bu sayede sitenizi olabildiğince güvende tutabilir ve yapay zekanın gazabından korunabilirsiniz. En nihayetinde bu algoritmanın da bir kul yapımı olduğunu unutmayalım. 

#4. Google’ın Kendisi Bile Baş Edemiyor Olabilir

Web Analizi gibi daha birçok kelimede Google’ın servislerinin üzerinde çıkan sonuçlar olduğu uzun süredir SEO uzmanlarının tartıştığı bir konu. Bazı uzmanlara göre Google artık yeni sistemine kendisi bile istediği gibi müdahale edemiyor.

Diğer uzmanların görüşüne göreyse; Google kendi sonuçlarını iyi bir çizgide tutuyor ama sürekli kendini başa kitlememek için istemem de yan cebime koy stratejisini takip ediyor. Gerçeğin hangisi olduğunu bilmemiz elbette pek mümkün değil ancak Google’ın bile birinci sırada çıkamadığı dünyada bizi yerler aga diyor ve yapay zekayı sizin yorumunuza bırakıyorum :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al