wmaraci reklam

Yaz Aylarında Webmasterlar Neden Tembelleşiyor? İlacı Nedir?

Ünlü Fransız yazar Jules Renard tembellik için; “Tembellik, yorulmaya başlamadan önce dinlenme alışkanlığından başka şey değildir.”  demiş. Modern zamanların kahramanı Webmasterlar olarak biz de Renard’a cevaben; “Tembel değiliz, güç tasarrufu” modundayız aga…”  diyor ve karizmamıza toz kondurmuyoruz.

Tasarruf masarruf bunlar hoş şeyler güzel şeyler ama muhtemelen ev sahibiniz “Yaz geldi kirayı kışın alırım.” Demiyordur. “Sıcak değil de nem bizi bitirdi.” diyerek sunucu kirasını kışın almayı teklif eden hosting şirketleri de henüz bu sıcak topraklara düşmüş değil. Peki, yaz aylarında üzerimize çöken ve bizi işten güçten soğutup atmosferi sorgulamamıza neden olan bu tembelliğin nedeni nedir? 

1- Nem Değil de, Sıcak Var Sıcak!

Nem’i falan şimdi boşverin. ShiftPlanning şirketinin infografiğindeki gayet resmi ve bilimsel verilere göre ofis ortamında çalışanlar için ideal çalışma sıcaklığı 21 ile 22 derece arasında olmalıymış. Eğer çalışma ortamımız bu sıcaklığın altında veya üstündeyse çalışma verimimiz düşüyormuş.

30 derece ve üstü sıcaklıklarda ise çalışma verimimiz otomatik olarak %10 düşüyormuş. Bugün İstanbul 34 derece ve klimam bozuk olduğuna göre hazırladığım bu içeriğin de %10 daha düşük performans vermesi muhtemel diyebiliriz.

C Class IP Nedir? SEO İçin Neden Önemlidir?
İlginizi Çekebilir!

C Class IP Nedir? SEO İçin Neden Önemlidir?

SEO yada backlink ile ilgilendiyseniz muhtemelen C Class IP terimini sık sık duymuşsunuzdur. Farklı C Class IP'den alınan linkler arama motoru açısından tam değer taşır deriz her zaman. Peki ama neden? Bunun için öncelikle IP adre...

2- Bütün Yazı Kaçırma Korkusu

Eskiden olsa odaya kapanıp paldır küldür işlere gömülürdük ama artık işler öyle yürümüyor. Dört tarafımız Instagram’a denizde çekildiği tatil fotoğrafını atanlar, dışarda hoş bir mekanda yakaladığı manzarayı Snap yollayan ve daha niceleriyle dolu.

New Yorker’ın araştırma çalışmasına göre ise tüm bunları gören gözlerin ister istemez çalışma performansı da düşüyormuş. İnsanların o an dışarda bir yerlerde eğlendiğini bilmek, bir de bunu görürken bilgisayarın başına gömülüp yaratıcı fikirler ortaya atmak elbette hiç kolay iş değil.

3- O Değil de, Harbiden Çok Sıcak

İnsan vücudu üzerinde yapılan bilimsel araştırmalara göre çalışılan ortamdaki sıcaklığın ve nemin artması beynimizin çalışma temposunun düşmesine neden oluyormuş. İlaveten nem dediğimiz illet insanları uykuya meyilli hale getirip, konsantrasyonunun daha kolay dağılmasına neden oluyor. Yani sıcak değil de nem adamı harbiden yer bitirir arkadaşlar.

4- Sıcak Neyse, Ya Soğuk Ne Olacak?

Sıcak tek başına tembelliğin yoldaşı değil aynı şekilde sıcak ortamların soğutulması da farklı ve olumsuz etkileri yanında getiriyor. Klima savaşlarının baş gösterdiği aylarda klimalar genizleri yakıyor ve haddinden fazla soğuk hava insanları tembelliğe itiyor.

Cornell Üniversitesi’nin araştırmasına göre aşırı soğuk ve klimanın hakim olduğu ortamlarda çalışan insanlar 21 ile 22 derece arasında çalışanlara göre bilgisayar kullanırken %44 daha fazla yazım hatası yapıyormuş. Artık Being’in neden yaz aylarında daha sık imla hatası yaptığını biliyorsunuz.

Peki, Dermanı Nedir Bu İşin?

  • Uygun Sıcaklığı Yakalayın: Sıcakların beyin fırtınanıza engel olmasını istemiyorsanız, çalıştığınız ortamın sıcaklığını 21 — 22 derece arasında tutmalısınız.
  • Odanızı Havalandırın: Klima da olsa bazen tüm ihtiyacınız olan biraz taze hava almak olabilir. Odanızı veya çalışma ortamınızı belli aralıklarla havalandırın.
  • Dışarı Çıkmayı Unutmayın: Sürekli kapalı ortamlarda durmak çalışma performansınızı ciddi oranda etkileyebilir. İlla para harcamak zorunda değilsiniz, çıkıp bi caddeyi turlayın. Kendinize bir çay koyup balkondan dışarıyı gözetleyin. Hem çay vücutta su tutar ne güzel mis.
  • Saati Gözünüzün Önünden Kaldırın: Sürekli saati gözetleyerek akşamın ne zaman geleceğini düşünmek derdinize derman olmayabilir. Saati düşünmeyi bırakın hatta saati gözünüzün önünden kaldırıp sadece belli aralıklarla göz atın.
  • İşiniz Bittiğinde Eğlenin: İşiniz bittikten sonra mutlaka günün stresini atıp rahatlamanıza yardımcı olacak bir uğraşla vakit geçirin. Enerjinizi kendinizi mutlu etmek için de harcayın ki, yarın daha istekli çalışmak için kuvvetli bir nedeniniz olsun.
  • Serbest Cuma Kuralı: ABD’deki birçok şirket yazın Serbest Cuma yöntemini kullanıyor. Bu yöntemde Cuma’nın çalışma saatleri diğer günlere bölüştürülüyor. Cuma günü öğle sıcağı ile birlikte mesai bitip pazartesiye kadar tatil yapılıyor.
  • Sosyal Medyadan Uzak Durun: Tatil snap’leri ve yerli yersiz yapılan check-in’lerin sizi çalışmaktan alıkoymasına izin vermeyin. Telefonunuzu rahatsız etme moduna alın ya da bildirimleri gizleyin. Hiç olmuyorsa bu arkadaşları engelleyin gitsin. Çalışan var çalışmayan var arkadaş :D

Öyle veya böyle bu sıcaklar da gelir, bu sıcaklar da gider arkadaşlar. Yalnız İstanbul’da sıcak değil nem fena diyor hepimize esenlikler diliyorum. — Esmiyor… —

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al