wmaraci reklam

Yazdıklarınızı Kaybetmeyi Sonsuza Dek Engelleyen Çılgın Chrome Eklentisi

Sadece bir kaç dakikalığına o hüzün dolu dakikaları kendinize anımsatmanızı ve kaybınızı yüreğinizin derininde hissetmenizi istiyorum. Ikına tıkına binbir zorlukla doldurduğunuz formlar, girişini evlat şefkatiyle yaptığınız input’lar, binbir ilhamla yazdığınız durum güncellemeleri ve daha niceleri… Onları bazen ışık hızında “Enter ulan!” tuşuna bastığınız için, bazen ise tarayıcınızın istemsiz triplerinden dolayı kaybetmek zorunda kaldınız. Çılgın bir Chrome eklentisi olan Typio, bu dramatik günleri ardınızda bırakmanıza yardımcı olmak istiyor.

Typio Form Recover, Chrome’da girişini yaptığınız her bir web formu boşluklarını aklında tutan, küçük ama etkili bir web yardımcısı. Typio’yu internet tarayıcınıza kurduktan sonra, formların yanında gördüğünüz mavi buton adeta, bir daha asla dramatik sahneleri yaşamayacağınızın okkalı bir ispatı.

Eklentinin çalışma mantığı oldukça basit. Typio doldurduğunuz web formları, Facebook ya da Twitter durum güncellemesi gibi boşlukların sizin için çetelesini tutuyor. Eliniz Muhammed Ali’nin yumrukları hızında “Enter ulan!” tuşuna bastığında veya tarayıcınız gerilip çöktüğünde, Typio tüm kaybettiklerinizi yerli yerine getirmenize yardımcı oluyor.

Bu tarz bir eklenti söz konusu olduğunda aklımıza ister istemez gizlilik geliyor. Öyle ya kıllanmamak elde değil! Neyse ki Typio tüm bu veri girdilerini sadece yerel olarak (yani kendi bilgisayarınızda) saklıyor. Hatta eklentinin açık kaynak kodlarına göz atmakta da özgürsünüz.

Bunların yanı sıra Typio bizi ürkütmeden, iyi niyetli bi’ abi olarak yaklaşıyor. Varsayılan olarak şifre ve kredi kartı bilgilerini aklında tutmuyor. Ha, isterseniz bunları da aklında tutmasını sağlayabilirsiniz. Yine, eklentinin ayarları arasında çok kullanışlı bir kara liste bölümü de mevcut. Örneğin, wmaraci.com alan adında veya wmaraci.com/forum dizininde kurtarma yapılmasını istemiyorsanız, bunu önceden Typio’ya belirterek mahrem verilerinizi sadece kendinize saklayabiliyorsunuz.

Typio sürekli internet kullanıcılarının işini kolaylaştırmak adına geliştirildiğinden dolayı çeşitli klavye kısayolları ve kolay aç/kapa seçeneklerine sahip. Sayfanın olur olmadık yerinde sizi rahatsız edeceğini düşünürseniz, ufak bir tıklamayla kendinisi kapalı konuma getirebiliyorsunuz.

Şahsen Typio’ya kanımın ısınmasının önemli bir nedeni de kurtarma işini olay değil, olgu olarak ciddiye alması. Mesela girdilerinizi kaç gün boyunca kurtaracağı gibi hassas ayarlamalar yapabiliyorsunuz. Bu sayede bir hafta sonra aynı sayfaya geldiğinizde, tekrar aynı formu doldurma zahmetine katlanmıyorsunuz.

Kaybettiğiniz formlar, sosyal medya paylaşım metinleri ve girdilerden dolayı Yeşilçam tadında dramatik sahneleri bolca yaşıyorsanız, Typio’yu sizlerin de seveceğine inancım tam. Kendisini indirmek için hemen aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

❱❱ Typio Form Recovery

Bu arada; Typio’yu beğenip beğenmediğinizin yanı sıra, WM Aracı Blog’da bu tarz Google Chrome eklentilerini daha sık görmeyi isteyip istemediğiniz hakkında mini bir yorum yazarsanız sevinirim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al