Yapay zeka nasıl da girdi ama hayatımıza? Henüz bazılarımız ona ‘eğlence’ dağarcığıyla bakmaktan ileriye gidememiş olsa da çoğumuz sitelerimizden, epostalarımıza pek çok işimizde kullanıyoruz değil mi?
Gelin yazı işlerinizde kullanabileceğiniz 5 harika yapay zekayı bu yazımızda derleyelim. Listemizi yaparken de 2 unsura özellikle dikkat ettiğimizi söylemeliyim. Birincisi paylaştığımız platformlar ya tamamen ya da kısmi olarak ücretsiz kullanılabiliyor. İkincisi de her biri, yazılarınızla ilgili farklı sorunları ortadan kaldırıyor. Yani 5 tane dil modeli asistanı koymaktan daha farklı bir liste hazırladık diyebilirim. Hazırsanız başlayalım.
ChatGPT
Elbette listeye onunla başlamamak olmazdı. Doğru emirleri verdiğinizde sizin için sıfırdan, tam olarak kulağa siz yazmışsınız gibi gelen cümleler kurabilen bu yapay zeka ortalığı epey kavurdu. Dilerseniz kendinizce Türkçe makaleler kaleme alıp, onun çeviri yapmasını da dileyebilirsiniz. Hatta yazının üslubunun nasıl olması gerektiğine dair de emirler girebilirsiniz. Buraya tıklayarak uygulamaya ulaşabilirsiniz.
Gelecek günlerde kendisiyle ilgili çok verimli yazılar yazmaya da devam edeceğiz. Bugün içeriğe dayalı bir sitede bu araçla aşabileceğimiz o kadar çok problem var ki, tek yazıya sığdırmak mümkün değil.
Dall-e 2
Yazılarımız için telife tabii olmayan görseller bulmak, arama motoru için bunları özgünleştirmek gibi pek çok uğraşımız var bildiğiniz gibi. Dall-e tam da burada devreye giriyor. Aklınızdaki görseli anlatın ve verdiği çıktıyı indirip, dilediğiniz oranda kırparak sitenize ekleyin. Kullanım kotaları, 1:1 ölçeğinde görseller vermesi eleştirilebilir elbette. Ancak pek çok işimizi kolaylaştırabildiği de aşikâr. Buradan ulaşabilirsiniz.
Writer
Listemizin sıradaki üyesi, diğerlerinden biraz farklı diyebiliriz. Writer, yapay zeka destekli bir yapay zeka dedektörü. Örneğin bir yazarla çalışıyorsunuz, ancak son sıralar attığı yazılarda robotik bir dil sezdiniz. İşte Writer bunu kontrol etme mekanizmanız. Henüz arama motorlarının yapay zeka tarafınca yazılan yazılara bir yaptırım uygulamadığını biliyoruz. Ancak bu her zaman böyle gidecek mi? İşte ondan emin olamayız. Ayrıca okurlarımıza garip gelecek içerikleri de yayına almak istemeyiz değil mi? Kullanmak için tıklamanız yeterli.
Whisper
Müthiş bir YouTube kanalı buldunuz ve içeriklerini önce yazıya döküp, sonra sitenizde kullanmak mı istiyorsunuz? Whisper buradaki aracınız. Ses dosyalarınızı yükleyerek yazılı çıktıları alabilirsiniz. Ancak uyarmakta fayda var, temiz bir konuşma söz konusu değilse program kelimeleri sık sık karıştırabiliyor. Ayrıca tahmin edersiniz ki şimdilik İngilizce dışında verimli kullanmak da pek mümkün değil. Belki de buradan aldığınız çıktıları, ChatGPT vasıtasıyla da Türkçeye çevirirsiniz kim bilir? Buradan ulaşabilirsiniz.
ElevenLabs
ElevenLabs de aslında Whisper’ın yaptığının zıttını yapmaya yarayan bir yapay zeka diyebiliriz. Medium gibi ünlü bloglardaki metnin sese dönüşmesi özelliğini sitelerinizde kullanmak isterseniz kendisinden faydalanabilirsiniz. Elbette bu araç da İngilizce’de verimli çalışmakta. Tabii sunucuların disklerini doldurmamanızı ve açılış sürelerinize dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Araca buradan ulaşabilirsiniz.
İçerik oluştururken siz hangi AI araçlarından faydalanıyorsunuz? Yorumlarda bizimle ve okurlarımızla paylaşabilirsiniz.