wmaraci reklam

Yazılı İçerik Devri Gerçekten Bitti mi?

İnsanların içeriklere ulaşmak için daha az efor sarf ettiği garip mi garip bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle içeriği edindiklerinde bunun video ve hatta fotoğraf gibi “hap” halde bulunmasını istiyorlar. Sürecin sonundaysa uzun metinler eskisi kadar rağbet görmemeye başlıyor. Peki, kelimelerin değeri gerçekten azalıyor mu?

Uzun metinlerin değeri kitleler için dünya genelinde azalıyor olabilir evet, ancak bu yazılı içeriğin tamamını kapsayan bir konu değil. Eline kalem alıp bildiklerini anlatmak, uzun yıllar boyunca ve pek çok konuda diğer yollardan daha kolay olacak. Bu nedenle içeriklerimizi sunduğumuz kitleler “yazılı” içeriğe biraz mahkumlar diyebiliriz. Çünkü en basit örneğiyle bu yazıyı video çekmek isteseydim sizlerle buluşması daha uzun vakit alacaktı. Diğer bir yandan, bu yazıyı videoya çekmek isteseydim de sonuçta bir metnin video hali olacaktı. Bu da bizi diğer bir noktaya getiriyor. Birisinin metinleri bizler için okuması, metinlerin değerini azaltır mı? İzlediğimiz çoğu video, aslında yazılı içeriklerin seslendirilmiş halleriyken yazılı içeriklerin kıymetinin azaldığından bahsetmemiz mümkün müdür?

Şekil Değiştirdiğini Söyleyebiliriz

Yazılı içeriklerin ya da bu içerikleri üreten kişilerin değer kaybettiğini söylemek yanlış olacaktır. Ancak konunun geride bıraktığımız her gün biraz daha şekil değiştirdiği de ortada. Yine de kabul edelim, iyi bir video için de iyi bir metne ihtiyaç bulunuyor. Hatta üzerinde bulunan beş kelimeyle, konuyu özetleyen bir instagram fotoğrafı düşünelim. Takipçinin veriyi doğru alması için bu beş kelimenin de iyi bir yazara ihtiyacı yok mudur?

Fakat her ne söylersek söyleyelim, toplumların tembelleşme eğiliminde oldukları da açık. Sanırım bir şeylere kolay ulaşmayı seviyor olmamız bu tembelliğin en büyük nedeni. Bununla birlikte emin olalım ki “yazı” tek başına burada beli ilk kırılan başlık olmayacaktır. Yazı kendisine her zaman kolaylıkla yeni bir form bulabilir. Bilgileri yazı yoluyla aktarabilme yeteneği, insanoğlunun binlerce yıldır yanında ve kolaylıkla da devri geçecek bir başlık değil gibi.

Google Chrome Tarayıcınız İçin Kullanışlı Uzantılar
İlginizi Çekebilir!

Google Chrome Tarayıcınız İçin Kullanışlı Uzantılar

Dünyanın en çok kullanılan ikinci internet tarayıcı olma ünvanını elinde tutan Google Chrome, kendine has ve kullanışlı bir çok uzantıya sahip. Her kullanıcının yayınlayabildiği ve kullanabildiği bu uzantılar, Google Chrome inter...

Video Meşakkatli Bir İş

Ayrıca yakın gelecekte ne olacağını kestirmek zor. Fakat yine de video üretiminin yazıya göre daha meşakkatli bir iş olduğu da ortada. Bu yüzden insanların bulabildikleri içerik video ya da fotoğraflardan ziyade hâlâ çoğunlukla yazılar oluyor. Hatta biraz daha özgüvenli bir örnek vermemiz gerekirse Google bu yüzden hâlâ YouTube’dan daha sık kullanılan bir arama motoruna sahip. (Çok da özgüvenli olamıyorum, zira ikinci sırada YouTube geliyor.)

Bugün, iyi bir videonun ses kaydı ve kurgusu, yüklemesi ve paylaşılmasıyla birlikte, iyi bir yazılı içerikten kısa sürede hazırlanma ihtimali yok. Bugün diye özellikle belirtiyorum çünkü bu konuda da yapay zekâ çalışmaları oldukça hızlı bir şekilde devam ediyor. Bana sorarsanız eşit kolaylıkla üretilmeleri pek olası değil ama bilim ve teknoloji bizi şaşırtmaktan ne zaman vazgeçtiler ki?

WM Aracı kullanıcıları bu süreçten nasıl etkilendi ve ne düşünüyor? Aranızda yazıya küsüp video ve görsellerin üretimine geçenler oldu mu? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al