wmaraci reklam

Yazılımlarını Satmak Yerine Kiralayan Adobe Parayı Fena Vurdu

Yıllardır karınca gibi çalışıp yazılımlarını satmak için kendini heder eden Adobe, bildiğiniz gibi 2015 yılı itibariyle 5 kuruşa sınırsız ekmeğin olamayacağını söylemiş ve ürünlerinin bundan sonra kiralama usülüyle aylık ve yıllık planlar halinde satılacağını söylemişti. 5 kuruşa 3 köfte sınırı getiren Adobe 2017’nin ilk çeyrek sonuçlarına göre yakında köfteyi kenara itip, kebap salonu bile açabilir!

Adobe, yapısı ve mizacı gereği hep piyasaya oynayıp yıllar süren çalışmaları sonucunda endüstri düzeyinde kabul edilen yazılımlara sahip oldu. Dijital ajanslar, freelancer çalışanlar ve hemen herkes söz konusu olan birçok alanda eğer mevcutsa ilk olarak Adobe’un ürünlerini tercih ediyor. Ne var ki, yazılımlarını sınırsız lisans mantalitesiyle satan Adobe bu işten bir türlü mutlu olmayı beceremedi. 2015 yılında da abonelik usulüne dönen Adobe, artık değerine katarak yoluna devam edecek.

Kiralama ile çalışmasının ardından gelir rekorları kıran Adobe, 2017’nin ilk çeyreğinde 1.68 milyar dolar gelir elde etti ki bu geçen senenin ilk çeyreğinden tam 300 milyon dolar daha fazla. Tüm bunların sonucunda Adobe’un yalnızca bir yılda elde ettiği gelirinin %25 oranında artışı söz konusu.

Tabii, bunlar iyi şeyler güzel şeyler fakat sürekli olarak vergiye bağlanmış gibi yazılıma para ödemeyi düşünmeyen binlerce kullanıcının da Adobe ürünlerini kırık kullandığı ve bu potansiyelin hızla artmakta olduğunu söyleyelim.

Samimi bir soru; siz Adobe’u kişisel kullanımda lisanslı olarak kullanmayı tercih ediyor musunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al