wmaraci reklam

Yeni Chrome Güncellemesiyle Binlerce Site Hata Verecek!

Google’ın Chrome için hazırladığı bir sonraki güvenlik güncellemesiyle binlerce internet sitesi “güvenilir değil” olarak işaretlenecek.

Google, Chrome’un yeni sürümü olacak Chrome 70 güncellemesi, 16 Ekim’de yayınlayacak. Yeni sürümle birlikte eski Symantec HTTPS sertifikalarını kullanan binlerce internet sitesi güvenilir değil olarak işaretlenecek.

Google’ın SSL sertifikalarını ve HTTPS’i artık yeni standart haline getirmek istemesi malumunuz.

Bu konuda çok daha fazlasının yapılması gerektiğine inanan Google, Symantec gibi güvenilir kabul edilmeyen eski SSL sertifikalarına sahip bağlantıları, yeni güvenlik güncellemesinden sonra güvensiz olarak işaretleyecek.

Güvenlik uzmanı Scott Helme’nin belirttiğine göre, Alexa’da ilk 1 milyon içinde yer alan binlerce internet sitesi bu güvenlik güncellemesinden etkilenecek. Helme’nin belirttiğine göre aralarında dünyaca ünlü internet siteleri, devlet siteleri ve kuruluşların yer aldığı kabarık bir liste yeni güncellemeden etkilenecek.

İlk bakışta bu güncellemenin Webmaster’lerin işini yokuşa sürmek için yapıldığı düşünülse de Google bu konudaki ısrarında haksız sayılmaz.

Geçtiğimiz yıldan itibaren yayıncıları SSL’e ve HTTPS’e yönlendiren şirket, bazı Symantec sertifikalarının güvenilir kabul edilmeyeceğini 1 yıl önce zaten belirtmişti. Bu haber ise ikinci uyarı niteliğini taşıyor.

Google Chrome 66 sürümüyle birlikte başlayan SSL sertifikası elemesine böylelikle 70. Sürümleyle güven vermeyen yeni sertifikalar da eklenmiş olacak.

Eğer sitelerinizde Symantec SSL sertifikalarını kullanmıyorsanız, bu haberin muhtemelen sizi ilgilendirmediğini söyleyebiliriz. Symantec’in sertifikalarından birini kullanıyorsanız, 16 Ekim’den önce tıpkı Ferrari ve Solidworks gibi SSL sertifikanızı Google tarafından güvenilir kabul edilen bir sağlayıcıyla değiştirmek isteyebilirsiniz.

Hazır yeri gelmişken WM Aracı üyelerinin hangi SSL sertifikasını tercih ettiğini de soralım: Siz hangi SSL sertifikasını kullanıyorsunuz? Memnun musunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al