wmaraci reklam

Yeni Nur Topu Gibi Google Güncellememiz; “Fred”

8 Mart'tan bu yana sıralamalarda meydana gelen deli gibi sıçramalar ve hoplamalardan sonra Google’ın olağan şekilde gerçekleştirdiği güncellemelerinin dışında farklı bir güncelleme üzerinde çalışıp, bize küçük sürprizler hazırladığı ortaya çıktı.

Google safında görmeye uzun zamandır alıştığımız “içerik kraldır”, “içerik reisdir”, “içerik senin babandır” tarzı güncellemelerden sonra Google bu kez bizlere içerikler kadar link yapılarının da önemli olduğu bir güncellemeyle karşılayacak gibi duruyor. Öncellikle Fred güncellemesi hakkında henüz Google yetkilileri tarafından net bir Google ağzıyla yapılmış resmi ve doğrulanmış bir bilgi olmadığını belirtelim.

Yani şu an için internette Fred ile ilgili olarak bulacağınız bilgilerin büyük çoğunluğu muhtar senedi kabul edilebilir. Önemli Google çalışanlarına Twitter üzerinden Tweet atan birçok webmaster, Google kanadından güncellemenin net bir ağızla doğrulandığı haberini alamadı ama Google’ın bu güncellenmeyi yalanlanmadığına da dikkat çekmek gerekiyor. 

Twitter üzerinden Gary Ilyes’in söylediğine göre Google’ın algoritmaları zaten günlük olarak güncelleniyor. Bu yeni güncellemenin de adı şimdilik bu Google çalışanının deyimiyle “Fred” olarak isimlendiriliyor. SEO bloglarını akvaryuma çevirecek bu güncellemedeki Fred’in de bir japon balığı olduğunu ek bilgisini sizinle paylaşmazsam çatlarım. Pandadan sonra yeni favorimiz japon balığı, şimdiden görselleri hazırlayın :)

İnternetin markalaşan SEO platformlarında görüldüğü kadarıyla uzman görüşe sahip olduğu düşünülen kişiler güncellemenin içerikten ziyade link açısından öne çıkan bir güncelleme olacağını belirtiyor. 

SEO’nun nabzını tutan önemli SEO araçlarına da güncellemenin benzer şekilde yansıdığını aşağıdaki örneklerden gözlemleyebilirsiniz;

AccuRanker:

RankRanger:

Algoroo:

SERPMetrics:

Mozcast:

Elbette henüz resmi bir doğrulama bilgisi olmadığı için şimdilik sadece internet dedikodularıyla yetinmek zorunda kalacağız ancak Fred güncellemesi resmi olduğu anda detaylı bir yazı WM Aracı blogda buralarda bir yerlerde sizi bekliyor olacak.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al