wmaraci reklam

Yerli Arama Motoru "Yaani" Artık Web Üzerinden Kullanılabilecek

2017’nin Ekim ayında Turkcell tarafından görücüye çıkartılan ve internet erbabı kişilerce “Bu ne şimdi yaani?” diye eleştiri yağmuruna tutulan Yaani, 5 aylık mobil sürecinin ardından bugün Web’e yelken açtı. Turkcell’in CEO’su Kaan Terzioğlu’nun Twitter hesabından duyurduğu Yaani, artık web üzerinden kullanılabileceği gibi mobil cihazlarda web tarayıcısı üzerinden duyarlı sürümüyle (Responsive) de kullanılabilecek.

Yaani, standart web araması dışında görsel arama, haber arama, video arama ve harita servisleri sunuyor. Arama sorgusu sonuçlarında müzikler için ise bir başka Turkcell servisi olan Fizy’e yönlendirme yapma özelliği eklenmiş. Şirketin basın toplasında paylaşılan verilere göre Yaani’nin hali hazırda 2 milyon aktif kullanıcı kitlesi mevcut. Şimdiye kadar toplamda 125 milyon aramaya ev sahipliği yapan arama motorunun mobil uygulamaları ise toplamda 4,5 milyon indirme oranını yakarmış durumda.

5 ay önce kurulmasına rağmen Yaani’nin büyük bir kullanıcı kitlesine erişmesinde Turkcell’in sunduğu promosyonların faydası tartışılmaz. Hatta sunulan internet paketi hediyesiyle, Yaani uygulama mağazalarında yayınlanmasının ardından 10 günlük süreçte 1 milyon indirmeyi kucaklamayı başarmıştı.

Bir de işin unutulan yanlarını hatırlatmakta fayda var. Söz konusu arama motorunun bolca eleştirilmesinin nedeni ülkemizde “yerli arama motoru” duygusallığı altında yerli olmayan arama motorlarının üretilmesiydi. Bazı yazılımcı arkadaşlar tarafından ortaya atılan, sistemin esasında Google API’si ile verileri topluyor olması iddiasıysa mangalda kül bırakmayan son hamle olmuştu.

Bugün Web sürümüyle tüm kullanıcıların beğenisine sunulan Yaani’yi önümüzdeki günlerde daha bolca konuşacağız gibi duruyor. Eğer mobil cihazlarınızda Yaani’ye yer vermek istiyorsanız App Store ve Google Play Store üzerinden erişebilirsiniz.

Yerli arama motoru Yaani hakkında sizin düşünceleriniz neler? Ve sizce bu rakamları yakalamış olmak bir başarı mıdır?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al