wmaraci reklam

Yerli Otomobil Fabrikası Nerede Kurulacak?

Yerli Otomobil tanıtımı 27 Aralık Cuma 2019 tarihinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gebze’de Bilişim Vadisinde yapıldı. Yerli otomobil için 100’ün üzerinde Türk mühendis görev aldı. Tanıtımın ardından yerli otomobil fabrikasının nerede kurulacağı ise merak konusu oldu. Yapılan toplantının ardından yerli otomobil fabrikasının oy birliğiyle Bursa’da kurulması onaylandı. Bursa ilinde milli ve yerli elektrikli otomobil üretilmesi yan sanayide de ciddi bir açılımı tetikleyecek.

Yerli Otomobil Farikası ve Kurulacağı Yer

Yerli otomobil ile ilgili en son Teknoloji Haberleri arasında fazlasıyla merak konusu olan fabrikanın kurulacağı yerdi. Yerli otomobilin Bursa ilinde kurulmasın karar verildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan tanıtımda yıllardır Türkiye’nin kendi otomobilini üretmesi gerektiğini vurguladı. Ülkemiz 350 bini bulmayan üretim potansiyelinden 1.5 milyon üzerinde bir üretim seviyesine çıktı. Bu alanda ise ihracatımız 32 milyon dolara yükseldi. Yıllardır kendi otomobilimizi üretme çabalarımız sonuçsuz kalmıştı. Birçok adım attık ve girişimde bulunduk. En sonunda hayallerimize ülkece kavuştuk gibi açıklamalarda bulunmuştu. İlk tanıtım Avrupa’da Barcelona’da olacak. Gürcan Karakaş yaptığı açıklamada otomobilimizin İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenecek olan Mobile World Congress etkilinde sergileneceğini bildirdi.

Sizin İçin En Doğru Televizyon Modelleri Hangisi?
İlginizi Çekebilir!

Sizin İçin En Doğru Televizyon Modelleri Hangisi?

Ailelerin birlikte geçirdikleri vakitlerde onlara keyifli bir şekilde eşlik eden televizyonlar, ev içerisinde sıkça tercih edilen elektronik cihazlar içerisinde yer alır. Evlerin yanı sıra ofis ve kafe gibi birçok kamusal alanda da görsel...

Yerli Otomobil İncelemesi

https://www.haber365.com.tr/video/teknoloji-videolari adresine tıklayarak yerli otomobil olmak üzere merak ettiğiniz tüm içeriklere erişim sağlamanız mümkün olacak. Bilişim Vadisinde düzenlenen etkinlikle sergilenen yerli otomobil dev ekrana sahip olması ve ferah bir kullanım rahatlığı sunması ile dikkat çekiyor. Kırmızı renkli C-SUV model ilk yerli otomobilin kapı kolları klasik birçok araca göre oldukça farklı. Klasik dikiz aynası yerine ekran kullanılması ise farklı bir deneyim sunuyor. TOGG fabrika inşaatı adına zemin etüdü çalışmaları başladı. Gürcan Karakaş fabrika temelinin mayıs ayında atılacağını söyledi. 2022 yılında ilk ön üretim araçları bantlardan indirmiş olacağınız dedi. 2032 senesine kadar ise toplamda 1 milyon aracı banttan indirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesince yapılan açıklamalara göre tarihi ilk yerli otomobil fabrikası adına gerekli olan yatırımlar için planlama çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Bursa ekonomisine de fabrikanın ciddi anlamda güç katacağı açıklandı. Haber365 sitesini takip ederek gündemden haberdar olun.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al