wmaraci reklam

Yıldızlar da Kayar Durmaz Yerinde: YouTube Hacklendi!

Olayımız astronomi olmadığı için yıldızların kayıp kaymadığı, yerinde durup durmadıklarından emin değiliz. İnternet dünyasının yıldızlarının ise yerinde durmayıp bazen kaydığına defalarca kez şahit olduk. Şimdi sıra milyarlarca görüntülenmeye kucak açan internetin yıldızı YouTube’da…

Luis Fonsi tarafından yayınlanan ve YouTube tarihindeki ilk 5 milyar görüntülenme oranını yakalamayı başaran “Despacito” klibi bugün esrarengiz bir sorunla karşı karşıya kaldı. Önce videonun kapak fotoğrafında Netflix’in La Casa De Papel dizisinden bir görüntü iliştirildi. Hemen ardından videonun oynatılmasına ilişkin sorun yaşanmaya başladı ve birkaç dakika sonra video tamamen YouTube’dan kaldırıldı. Çeşitli haber kaynakları tarafından yapılan yayınlara göre sorun sadece Despacito’luk değil. Vevo tarafından yüklenen ve aralarında Drake, Taylor Swift, Selena Gomez ve Shakira’nın da yer aldığı birkaç düzine videoda benzer gariplikler yaşandı.

Yapılan saldırıyı kendilerini “Prosox and Kuroi’sh” adını veren bir hacker grubu üstlendi. Saldırganların bıraktığı mesaj ise “Özgür Filistin” mesajı oldu. Hack olayının ardından elini hızlı tutan YouTube birkaç dakika gecikmeli olarak müdahalede bulunarak, videoların eskisi gibi kaldığı yerden yayına girmesini sağladı.

İlginç hack saldırısının şimdilik bilinen tek mağduru Vevo olduğu için korsanların Vevo’ya ilişkin hesap bilgilerini ele geçirmiş olması ihtimali de muhtemel. Sorun düzeltmesine rağmen Twitter ve diğer sosyal medya profillerinden yaşanan soruna ilişkin YouTube veya Vevo tarafından bir açıklama yapmadı. An itibariyle bu içeriği okuduğunuz sırada YouTube sorunu tamamen gidermiş duruyor.

Sorunun YouTube mu yoksa Vevo mu olduğu şimdilik belirsiz. Benim ise 5 gün önce tarihi rekorunu kıran video için viral ihtimali kafamda fır dönüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al