wmaraci reklam

Yok Artık! 15 Soruda Adınızı Soyadınızı Bulan İnternet Sitesi: Oilsjt Analytica

Bir internet sitesinin sadece 15 soru sorarak adınızı ve soyadınızı tahmin edebileceğinizi söylesem ne derdiniz? Madem soruyu ben sordum, cevabı da ben vereyim: “Hadi Len!” derdim. Ta ki bugün denediğim Oilsjt Analytica’da verdiğim 15 sorunun sonucunda kendimi adım ve soyadımı görünceye dek…

Belçikalı bir beyaz şapkalı Hacker Inti de Ceukelaire tarafından geliştirilen bu internet sitesi, size sorduğu 15 soru sonucunda adınızı ve soyadınızı tahmin edebiliyor. Facebook’da yaşanan veri skandallarının sizi hiç ilgilendirmediğini düşünüyorsanız, bence bu siteyi kullandıktan sonra tekrar düşünmek isteyebilirsiniz. Zira bazı kaynaklara göre Oilsjt Analytica’nın Facebook’un skandal verilerinden bazılarına ulaştığı teorisini kuranlar olmuş.

Aracı birinci elden denemiş biri olarak şaşırtıcı şekilde aracın çalıştığını söyleyebilirim. Gündelik tarayıcım üzerinden kullandım ve sorulan 15 İngilizce soruya cevap verdim. Sorulan sorular “Şu an ne yemek isterdin?”, “Çocuğun var mı?” “Hangi kitapları okumak daha çok hoşuna gider?” Tarzında sorulardı. 15 soruyu cevapladıktan sonra aşağıdaki tahmin sonucuyla karşılaştım:

İşin tuhaf yanı birkaç arkadaşımda denediğimde alet yanıldı. Ancak yanıldığını söylediğimizde tekrar sorduğu birkaç ek soruyla bu kez doğru yanıtı buldu. Aynı şekilde gizli sekmeden kullandığımda ilk seferde yanlış tahmin etti. 3. Kere yanıldıktan sonra kim olduğumu doğrulamayı başardı.

Uygulamanın geliştiricisi Inti de Ceukelaire, şimdilik uygulamanın ne şekilde çalıştığını paylaşmıyor fakat 1 Nisan 2018’de uygulamanın nasıl işlediğini açıklama sözü vermiş. Dolayısıyla şaka gibi bir cevabın bizi beklediği garanti.

Kodlarını pek inceleme fırsatım olmadı fakat Facebook Connect tarzı bir bağlantı ile bize ulaştığını düşünüyorum. Daha yetkili bi’ abiye benziyorsanız, sizin teorilerinizi de hemen aşağıdan alabiliriz.

Dip not: uygulamanın nasıl çalıştığına “Sihir” cevabından daha iyisini almak istiyorsanız Inti de Ceukelaire’in Twitter hesabını şuradan takibe alıp, 1 Nisan’da asıl cevabı öğrenebilirsiniz. İnşallah bu abi üç harflilerden API desteği falan almıyordur…

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al