wmaraci reklam

YouTube Atlanamayan Reklamları (Non-Skippable) Tüm Yayıncıların Kullanımına Açıyor!

İnterneti yazılı ve video içerikler olmak üzere karpuz gibi ortadan ikiye ayıran YouTube’un yeni yıldızı Atlanamayan Reklamlar (non-skippable) olacak. Önümüzdeki günlerde tüm yayıncılar için kullanıma sunulacak özellik sayesinde artık yayıncılar video içeriklerine atlanamayan reklamlar yerleştirerek fazladan gelir elde edebilecek.

Atlanamayan reklamlar özelliği YouTube için tümüyle yeni bir reklam modeli değil. Bu tip reklamlar bir süredir sadece belli başlı YouTube yayıncıları tarafından kullanılabiliyordu. Yapılan güncellemeyle artık YouTube Partner Program’ı kullanıcısı olan bütün yayıncılar videolarında atlanamayan reklamları kullanma konusunda özgürlük kazanmış olacak.

YouTube’un yeni reklam modeline ilişkin ilk açıklamalar Creator Insider kanalı üzerinden paylaşıldı. Paylaşılan detaylara göre, atlanamayan reklamları kullanmak isteyen içerik üreticileri yerleşimlerini hali hazırda yayınlanmış içerikleri için yapabilecekleri gibi yeni yayınlayacakları içerikler için de yapabilecekler.

Atlanamayan reklamlarda yeni süre sınırı: 20 saniye

YouTube uzunca bir süre atlanamayan reklamların süre sınırını 30 saniye olarak kullanmıştı. Geçtiğimiz yıl yapılan bir başka güncellemeyle bu sınır 20 saniye düşürülmüştü. Herkese açık olarak sunulan atlanamayan reklamlarda da süre sınırının 20 saniye olarak kullanılması kararlaştırılmış. Böylece izleyiciler istediği içeriğe ulaşmak için dakikalar boyunca süren reklamları izlemek zorunda kalmayacaklar.

Çağrı Taner ve Instagram Öngörüsü
İlginizi Çekebilir!

Çağrı Taner ve Instagram Öngörüsü

Çağrı Taner dediğimizde, akla bir Instagram fenomeninden ziyade bir girişimcinin gelmeye başladığı bugünlerde, kendisiyle ilgili bir şeyler karalamamak olmazdı değil mi? Her ne kadar pek çok medya büyüğü için kayda değer görülm...

İçerik deneyimi kontrolü yayıncılarda olacak!

Atlanamayan reklam dengesini sağlamak, yayıncılar için adeta kıldan ince bir köprü olacak. Her videonun başına eklenen atlanamayan reklamların yayıncılara fazladan kazandıracağı kesin. Ancak bu durumun koyu bir rutin haline gelmesi, takipçilerin farklı kanallara yelken açmasına neden olabilir.

YouTube bunun için ufak bir analiz aracı sunacak. Bu analiz aracı sayesinde yayıncılar kullanıcı davranışlarını takip edebilecek ve atlanamayan reklamların kendilerine ne gibi geri dönüşler sunduğunu inceleyebilecek.

YouTube, yeni reklam özelliğini ise bir hafta içinde tüm yayıncıların kullanıma sunmuş olmayı planlıyor.

YouTube’un yeni reklam modeli yayıncılara fazladan gelir vaat ederken kullanıcılar için ekstra zaman kaybı anlamına geliyor. Atlanamayan reklamlar hakkında sizler ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al