wmaraci reklam

YouTube, En Sinir Bozucu Reklam Formatını 2018’de Kullanmayı Bırakacak

Söz konusu olan YouTube gibi her gün milyarlarca insanın vaktini geçirdiği bir reklam potansiyeli olunca, reklamların da ister istemez cıvkı çıkarılıyor. YouTube’un bugün yaptığı açıklamaya göre, YouTube kullanıcının en illet olduğu reklam tipi olan 30 saniyelik atlanamaz reklam modelini (unskippable) 2018 itibariyle artık görmeyeceğiz.

Şahsi deneyimlerimden yola çıkacak olursak, YouTube özellikle bu reklamı en münasebetsiz zamanlarda yayınlıyor. Örneğin elinizde telefon tam bir arkadaşınıza bir şey göstereceksiniz, 30 saniyelik geçilemeyen reklam ekranda bir anda beliriveriyor ve elinizde telefon 30 saniye boyunca “Bekle bekle bitiyor Muhittin Abi” modunda beklemek zorunda kalıyorsunuz ve bu durum açıkçası kullanıcılar açısından anısızın açılan pop-up kadar sinir bozucu oluyor.

Google bu reklam modelini kullanmayı bırakacağını şu şekilde açıklıyor; “30 saniyelik atlanamayan reklam modelini 2018’de sonlandırma kararı aldık. Bundan sonra hem kullanıcılar hem de reklamlacılar için daha iyi olacağını düşündüğümüz reklam modelleri üzerinde çalışmak istiyoruz.”

Yayıncıların bu reklam tipine olan aşırı bağımlılığını da düşünecek olursak verilen bu kararın mutlaka uzun vadede Google’a dezavantajları olacaktır. Şimdiyse milyarlarca kullanıcının aklında tek bir deli soru var;

Madem kullanıcı deneyimini bu kadar önemsiyordunuz, neden bu eziyeti bize aylarca çektirdiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al