wmaraci reklam

YouTube Mesajlaşma Özelliğini Tüm Kullanıcılara Açtı

“Televizyonun müstakbel katili” YouTube, daha sosyal bir platform olma yolunda yeni ve kararlı bir adım attı. Neredeyse bir yıldır kapalı beta olarak test edilen YouTube kullanıcıları arasında mesajlaşma özelliği bugünden itibaren herkese açık olarak kullanılabilecek. Yapılan yeni güncellemeyle birlikte YouTube’un kendini tam bir “sosyal video ağı” olarak görmek istediği resmen tescillenmiş oldu.

YouTube, mobil kullanıcıların arasındaki etkileşimi arttırmak için binbir türlü takla atıyor. Son taklası ise uzun süredir üzerinde çalıştığı mesajlaşma özelliğini tüm kullanıcılara açmak oldu. Artık YouTube videolarının yorum köşesi haricinde kullanıcılar kendi aralarında mesajlaşarak da muhabbetin, paylaşımın dibine vurabilecek. 30 kişiye kadar grup konuşmalarını destekleyen mesajlaşma özelliği sayesinde adres defterinizdeki kişilerle videolar üzerinden geyik yapmak daha kolay olacak gibi görünüyor.

Getirilen yeni mesajlaşma özelliğiyle YouTube tıpkı Twitter’a benzer bir kabuğa sahip olacak. Herkesin gördüğü yorumların haricinde ayrıca DM yoluyla üyeler kendi aralarında aktif iletişim kurabilecek. YouTube, getirdikleri yeni özelliğin mobil platformdaki kullanıcıların YouTube’da geçirdikleri süreyi uzatacağına inanıyor. Ne kadar başarılı olacağınıysa zaman gösterecek.

Tabii muhabbetin bireysele taşınması doğal olarak YouTube yorumları etkileşimine yansıyacaktır. Bundan sonraki dönemde kullanıcıların bir kısmı özel mesajlarla geyik yapacağı için yorum etkileşiminde bir düşüşün yaşanacağını göz önünde bulundurabiliriz. 

YouTube 1 senedir bu özellik üzerinde sıkı sıkıya çalışıyordu. İlk yorumları sizden alalım, siz yeni mesajlaşma özelliğini nasıl buldunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al