wmaraci reklam

YouTube’un En Çok İzlenen Video Klibi “See You Again” Ne Kadar Para Kazandı?

Genç yaşlı dinlemeden herkesin ağzına sakız, vücuduna dans olarak yapışan PSY’nin “Gangnam Style” klibi artık YouTube’un en çok izleneni değil. Hızlı ve Öfkeli 7 filminin evlere şenlik Soundtrack’i “See You Again” klibi Güney Kore’li devi geride bırakarak 2.9 milyarlık izlenme sayısına kavuştu. Tabii siz bunu zaten her yere manşet olan haberlerden biliyor olmalısınız.  

Ağızdan ağıza virüs gibi yayılıp sadece birkaç günde YouTube en çok izlenen şarkısı olmayı başaran Gangam Style, PSY’yi kısa yoldan köşe etmişti. Haliyle 70 bin Webmaster olarak şimdi kafamızda tek bir soru var; Wiz Khalifa ve Charlie Puth’un ortak eseri olan See You Again parçası tahmini olarak ne kadar kazandı?

Tek düşünen biz olmamışız ki, popüler haber sitesi TNW de See You Again klibinin ne kadar kazandığını konu edinen bir hesaplama yapmış. BuzFeed’deki Hintli YouTuber Dhinchack Pooja ve Quora’daki yazar Mira Zaslove’un paylaştığı analiz verilerini baz alan kaynak, YouTuber’ların 1 milyonluk gösterim için bin dolar kazandığı verisini ortaya koyuyor. Bu rakamın reklam platformunun %45’lik kesintiyi yapılmış hali olduğunu belirtelim.

Düz hesap, 2.9 milyar görüntülenmesi olan bir YouTube videosunun gelirinin 2.9 milyon dolar civarı olacağı düşünülüyor. Kısacası Wiz ve Charlie bu kliplerinden büyük bir servet kazanmış gibi olabilir. Bu kazançtan ayrıca müzik şirketi de pay alacağı için bireysel olarak kendilerine ne kaldığını tahmin etmekse güç. Her halükarda 2.9 milyarlık izlenmeli bir videonun hayatlarını önemli ölçüde değiştireceği kesin.

Yutup mutup deyip geçmeyelim arkadaşlar, geleceğin ciddi bir kısmı video içerikte dönüyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al