wmaraci reklam

Zam Değil, Zamcık: İnternete de Zam Geliyor!

Bu hafta gündeme çivi, vatandaşın kafasına Zeus’un şimşeklerini çaktıran zam furyasının son durağı Özel İletişim Vergisi oldu. Başta MTV olmak üzere birçok kalemde yapılan yüksek oranlı ve dikkat çekici zamlardan ÖİV de nasibini alacak. 2018 yılı itibariyle devlet Özel İletişim Vergisi’nin internet kaleminde %50 oranında zam yapacak. Zam kime mi yansıyacak? Elbette bizlere…

Önceden ve halen devam eden uygulamaya göre %25, %15 ve %5 gibi farklı oranlarda ödenen ÖİV, 2018 yılından itibaren %7.5 olarak standart hale getirilecek. Evet, ilk bakıldığında devlet zamdan ziyade zam oranını düşürmüş gibi görünüyor. Fakat kalem farkı nedeniyle yapılan bu güncelleme internete zam olarak yansıyor.

Şu an SMS hizmetleri için %25, sabit telefonlardan ise %15 oranında ÖİV alınıyor. İnternet hizmetinden alınan ÖİV ise %5 oranındaydı. Haliyle devletin en çok vergi geliri elde ettiği kalem internet için kullanılan %5’lik vergi dilimiydi. ÖİV’nin %7.5 oranına çekilmesiyle birlikte devlet internet kullanımına ilişkin olarak alınan ÖİV’ye %2.50 oranında zam getirerek eski fiyata %50 oranında zam yapmış oldu.

Özel İletişim Vergi’sinde yapılan zammı 2018’den itibaren mobil cihazlarımızda kullandığımız internet paketilerinde ödemeye başlayacağınız. Evlerimizde kullandığımız internet servisi için ISP’lerin nasıl bir çözüm önerisi sunacağı ve tarife fiyatlarında güncellemeye varıp varmayacağına önümüzdeki yıl içinde bakacağız.

Çok da sinirlenmeye gerek yok, en nihayetinde adamlar vergi oranını düşürmüş ve bize yepyeni bir zamcık kazandırmışlar :) Bu zamlar hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al