Arkadaşlar iyi günler. Wordpress konusunda yardımlarınızı almak adına foruma yeni katıldım. Ve Wordpress de kendini geliştirmeye çalışan bir insan olduğumu belirtmek isterim. Konunun ehli arkadaşlardan da yardım geleceğinden şüphem yok.
Doğalgaz üzerine iş icra eden bir yakınıma tanıtım amacı ile e-erteknik.com adında bir site açtım. Tabi online randevu eklememin yanında, Google My Business ve Adwords hesabı da oluşturduğumdan haliyle site beklediğimden daha işlevsel bir hale geldi. Tabi bende bunları yaparken bayağı bir bilgi edindim. Umarım bu uğraşıma değer.
Ancak kullandığım Asteria teması ücretsiz versiyon olduğu için, pro'sunu alana kadar bu temayı nasıl en işlevsel hale getirebilirim diye uğraştım durdum. Style.css dosyasını da kurcaladım ama istediğim sonucu alamayınca aklıma, işin piri olan üstatlara sorma fikri geldi ve buraya geldim.
Sorularımı, ekran görüntülerinin üzerine yazdım ve madde madde gidiyorum.
1-) Bunu yapmam için, ftp ile siteden hangi dosyayı çekip kurcalamam lazım? Style.css mi Style.php mi
2-
3-)
Temanın sanırım türkçe dil desteği olmadı için yazdığım bazı yazılarda türkçe karakterler kalın gözüküyor ve bu sorunu da, adını unuttuğum bir dosyayı ftp den çekerek utf-8 bomsuz kaydetme yöntemi ile aşmaya çalıştım ama olmadı. Eğer temanın türkçe dil desteği yok ise bu sorunu çözmenin de çözümü yok mu?
4-)
Zira yukarıdaki işlemler için ftp ile siteye bağlanıp Style.css veya Style.php gibi dosyaları kurcaladım ama muvaffak olamadım. Belkide yanlış dosyaları kurcalıyorum bilemiyorum.
Dediğim gibi, kullandığım tema Asterie Free tema
Ve bu temanın orjinalini satın almaya karar verdim ama bir de sizlere sormak istedim. Yukarıdaki sorunlarım eminim Asteria'nın Pro'sunu satın aldıktan sonra çözülecektir. Zira misal benim yapmaya çalıştığım logo ekleme gibi olaylar pro'da mevcut ancak şu anda bütçem olmadığı için free sürümü idarelik en işlevsel hale getirmeye çalışıyorum.
5-)
Son sorum ise bu asteria temasının pro'sunu nasıl alabilirim? Daha önce hiç yabancı sitelerden bir tema almadığım için (daha doğrusu hiç bir siteden almadım :) ) söylüyorum. Yani ingilizcem de yok adamlar ile nasıl anlaşacağım. Banka kartı ile adamların hesabına para mı gönderiyorum akabinde adamlar bana temanın pro sürümünün linkini mail yolu ile mi gönderiyor vs bu konuda bilginiz var ise lütfen beni de bilgilendirin ki izleyeceğim adımları ona göre bileyim.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başlangıç olarak biraz fazla soru sordum lakin 1 hafta da birikmiş bu 5 soruyu, farklı farklı konu açarak soracağıma tek bir konuda birleştirerek sormak istedim. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.