lostyazilim
tr.link

İran Google’a erişimi kesti

81 Mesajlar 15.791 Okunma
acebozum
tr.link

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)

radyoloji adlı üyeden alıntı

Yav bırak Allahını seversen. Konuyu ben ne kadar değiştirmişim? Hep zorlamadan bahsettim.

Evet ama namazla ilgili zorlamayla tek bir cümle dahi yoktu yazılarımda değil mi ? Bu aynen bir konuda verecek cevabınızın bittiğinde farklı bir konuya geçmeye benziyor. Yani olayınız aynen şu olaya benziyor. Yani yine sizin savunduğunuz EZBERCİLİK.

Örnek vermiş olsaydınız tamamdı. Ama bana bir koyunla ilgili bir soru sormuştunuz ben de farklı olduğunu söylediğimde siz bunu değiştirmiştiniz. Buna cevap vermemiştiniz.

Bakın hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Siz orada "ateistler ezbercidir" diyerek altından kalkamayacağınız bir laf ettiniz. Fakat dikkatlice dinler tarihine bakarsanız hep bir iki alimin dediğini alır ve insanlar birbirine söyler durur. İşte ezbercilik budur. Ben de bunun yanlış olduğunu ve sorgulamadan "dine inananların ezberci" olduğunu söyledim.

Sizden gelmesi muhtemel olan başka bir alimin yorumunu bana söylemeniz olasılığına karşılık olarak Hz. İbrahim kıssasını ÖRNEK gösterdim.

Bunu bu kadar detaylıca açıklamadan anlayacağınızı varsaydım.
En azından ÖRNEK anlamını ilk okuldan beri bildiğinizi düşünüyorum.

--------------
Ek Olarak: Konuyu uzatmaya gerek yok sanırım, yakında moderatörler dini tartışma sebebiyle banlar. Tartışmak isterseniz özel mesaj kutum her zaman açık.
Bugras

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

radyoloji radyoloji Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Radyoloji Teknikeri
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 198
  • Beğeniler 4 / 23
  • Ticaret 0, (%0)

Kakarotto adlı üyeden alıntı

Evet ama namazla ilgili zorlamayla tek bir cümle dahi yoktu yazılarımda değil mi ? Bu aynen bir konuda verecek cevabınızın bittiğinde farklı bir konuya geçmeye benziyor. Yani olayınız aynen şu olaya benziyor. Yani yine sizin savunduğunuz EZBERCİLİK.

Örnek vermiş olsaydınız tamamdı. Ama bana bir koyunla ilgili bir soru sormuştunuz ben de farklı olduğunu söylediğimde siz bunu değiştirmiştiniz. Buna cevap vermemiştiniz.

Bakın hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Siz orada "ateistler ezbercidir" diyerek altından kalkamayacağınız bir laf ettiniz. Fakat dikkatlice dinler tarihine bakarsanız hep bir iki alimin dediğini alır ve insanlar birbirine söyler durur. İşte ezbercilik budur. Ben de bunun yanlış olduğunu ve sorgulamadan "dine inananların ezberci" olduğunu söyledim.

Sizden gelmesi muhtemel olan başka bir alimin yorumunu bana söylemeniz olasılığına karşılık olarak Hz. İbrahim kıssasını ÖRNEK gösterdim.

Bunu bu kadar detaylıca açıklamadan anlayacağınızı varsaydım.
En azından ÖRNEK anlamını ilk okuldan beri bildiğinizi düşünüyorum.

Karakato bir yoruma cevap yazmak için illa içinden geçen bir kelimesi mi olması mı gerekir? Bende anlarsın sanmıştım ama anlayamamışsın belli.

Kur'an 1400yıl önce indirildi. Biz Kur'anı okuyorsak, ezberliyorsak, anlamaya çalışıyorsak bunlar ezbercilik midir? Yeyi bir yorum mu katmamız gerekir?

İşte ateistlerin ezberciliği budur. Söyledikleri şey "yaratıcının" olmayışıdır. Ve buna bağlı söylemleridir. Başka birşey bilmezler. Çünkü dünyada onları ilgilendiren başka birşey yoktur. Ateistlere "çalışma"nın bir ibadet olduğunu söylesek, çalışmayıda bırakacaklar nerdeyse :)

Ek Olarak: Banlayacak yada banlanacak bir durum göremiyorum ben. Forum adabı içerisinde her türlü konu paylaşılabilir, tartışılabilir. Tartışma insanların birbirne girmesi değildir. Söylemlerini ifade etmesidir.

• Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)

Karakato bir yoruma cevap yazmak için illa içinden geçen bir kelimesi mi olması mı gerekir? Bende anlarsın sanmıştım ama anlayamamışsın belli.

Kur'an 1400yıl önce indirildi. Biz Kur'anı okuyorsak, ezberliyorsak, anlamaya çalışıyorsak bunlar ezbercilik midir? Yeyi bir yorum mu katmamız gerekir?

İşte ateistlerin ezberciliği budur. Söyledikleri şey "yaratıcının" olmayışıdır. Ve buna bağlı söylemleridir. Başka birşey bilmezler. Çünkü dünyada onları ilgilendiren başka birşey yoktur. Ateistlere "çalışma"nın bir ibadet olduğunu söylesek, çalışmayıda bırakacaklar nerdeyse :)

Kalınla işaretlediğim yerde ezberlediğiniz yazıyor. Bizim orada ezberlemeye ezberlemek deniyor. Sizin demek istediğiniz fakat sanırım uygun kelime bulamadığınız şey "doğru-yanlış olduğunu bilmeden sonuna kadar hep bir fikiri savunmaları ve bundan taviz vermemeleri" olsa gerek. (Tanrının olmamasını savunmaları)

Eğer bunu diyorsanız bu onların ezberciliği değildir. Çünkü biz de Allahın varlığına "İNANIYORUZ". Onlar ise yokluğuna "İNANIYORLAR". İnanmak ise kalpten gelen bir şeydir. Doğru olup olmadığını bilmiyoruz fakat inanıyoruz. İnandığımız için savunuyoruz bunu. Burada ezbercilik ya da var olup olmadığı kesin değildir. Sadece inançtır.

• Üyelik 25.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 198
  • Beğeniler 4 / 23
  • Ticaret 0, (%0)

Kalınla işaretlediğim yerde ezberlediğiniz yazıyor. Bizim orada ezberlemeye ezberlemek deniyor. Sizin demek istediğiniz fakat sanırım uygun kelime bulamadığınız şey "doğru-yanlış olduğunu bilmeden sonuna kadar hep bir fikiri savunmaları ve bundan taviz vermemeleri" olsa gerek. (Tanrının olmamasını savunmaları)

Eğer bunu diyorsanız bu onların ezberciliği değildir. Çünkü biz de Allahın varlığına "İNANIYORUZ". Onlar ise yokluğuna "İNANIYORLAR". İnanmak ise kalpten gelen bir şeydir. Doğru olup olmadığını bilmiyoruz fakat inanıyoruz. İnandığımız için savunuyoruz bunu. Burada ezbercilik ya da var olup olmadığı kesin değildir. Sadece inançtır.

Kakaroto "ezerbecilik" ne demek tek tek yazmamı mı istiyorsun. Hayır anlıyorsun dediklerimden ama bilerek anlamamazlıktan geliyorsun. Acaba buralardan birşeyler kopartabilir miyim düşüncesindesin. Ne diyim ben sana.

Doğru olup olmadığını bilmiyoruz öyle mi? Sana biri Allah var mıdır diye sorduğunda.. bilmiyorum olabilir de olmayabilirde ama inanıyorum.. mu diyeceksin???

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)

Kakaroto "ezerbecilik" ne demek tek tek yazmamı mı istiyorsun. Hayır anlıyorsun dediklerimden ama bilerek anlamamazlıktan geliyorsun. Acaba buralardan birşeyler kopartabilir miyim düşüncesindesin. Ne diyim ben sana.

Doğru olup olmadığını bilmiyoruz öyle mi? Sana biri Allah var mıdır diye sorduğunda.. bilmiyorum olabilir de olmayabilirde ama inanıyorum.. mu diyeceksin???

Bilginin ne olduğunu bilmeden bir şeyin doğru ya da yanlış olduğunu bilemezsiniz.

2 + 2 = 4 => Doğruluğu bilinen bir bilgi.
∞ => Kanıtlanamadığı/ulaşılamadığı için "doğru olduğu iddaa edilen bir kavram."
--
Allah: İslama "inananlar için" doğruluğuna da "inanılan" bir yaratıcı.
Allah: Ateistler için kanıtlanamadığı için inanmak ya da inanmamak arasında tercih yapılan kavram.

Bunu anlamışsındır umarım. Sana saatlerce doğruluğun ve yanlışlığın ne olduğunu anlatamam. İnancın ne olduğunu ve bilginin ne olduğunu öğrenmen gerekir.

Madem İslam'ı anlamaya çalışıyorsan al sana Bilgi ve inanmak ile ilgili bir soru: Ezberciliğinden çıkıp cevap vermeni bekliyorum. Hani ezbercilikten bahsediyordun ya.
Adem A.s semavi dinlere göre neden meleklerden daha üstündür ? ;) (Konudan yeterince çıktık, özel mesajla devam edelim istersen.)

Soruna gelirsek: "Varlığına inandığım" için var olduğunu iddia edeceğim. Fakat var olup olmadığını ölene kadar bilemeyeceğim.
archaeopteryx

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 25.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 198
  • Beğeniler 4 / 23
  • Ticaret 0, (%0)

Bilginin ne olduğunu bilmeden bir şeyin doğru ya da yanlış olduğunu bilemezsiniz.

2 + 2 = 4 => Doğruluğu bilinen bir bilgi.
∞ => Kanıtlanamadığı/ulaşılamadığı için "doğru olduğu iddaa edilen bir kavram."
--
Allah: İslama "inananlar için" doğruluğuna da "inanılan" bir yaratıcı.
Allah: Ateistler için kanıtlanamadığı için inanmak ya da inanmamak arasında tercih yapılan kavram.

Bunu anlamışsındır umarım. Sana saatlerce doğruluğun ve yanlışlığın ne olduğunu anlatamam. İnancın ne olduğunu ve bilginin ne olduğunu öğrenmen gerekir.

Madem İslam'ı anlamaya çalışıyorsan al sana Bilgi ve inanmak ile ilgili bir soru: Ezberciliğinden çıkıp cevap vermeni bekliyorum. Hani ezbercilikten bahsediyordun ya.
Adem A.s semavi dinlere göre neden meleklerden daha üstündür ? ;) (Konudan yeterince çıktık, özel mesajla devam edelim istersen.)

Soruna gelirsek: "Varlığına inandığım" için var olduğunu iddia edeceğim. Fakat var olup olmadığını ölene kadar bilemeyeceğim.

"Varlığına inandığım" için var olduğunu iddia edeceğim.

Sadece iddia mı edeceksin? Yoksa kanıtlayacak mısın?

Sen doğru olan birşeye doğru olduğu içi mi inanıyorsun, yoksa inanman gerektiği için mi doğruluğunu kabul ediyorsun?

• Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)

"Varlığına inandığım" için var olduğunu iddia edeceğim.

Sadece iddia mı edeceksin? Yoksa kanıtlayacak mısın?

Kanıtlayabilen bir insan gösterebilir misin ?
Tamam pekala, hadi bana Allah'ın varlığını kanıtla dersem kanıtlayacak mısın / kanıtlayabilecek misin ?
Eğer iddian buysa "bana Allahın varlığını kanıtla"

Artık tamamiyle İslamın öğretisi dışına çıktığının da farkında değilsin.

Bu arada neden Adem A.s ile ilgili soruma soruyla cevap verdiniz ? Halbuki ilk mesajımda size soru sorduğumda bana ne cevap vermiştiniz... Ah ah...

---
Edit: Moderatörlerden konu uzadığı için özür diliyorum. Mesajımı noktalıyorum.

• Üyelik 25.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 198
  • Beğeniler 4 / 23
  • Ticaret 0, (%0)

Kanıtlayabilen bir insan gösterebilir misin ?
Tamam pekala, hadi bana Allah'ın varlığını kanıtla dersem kanıtlayacak mısın / kanıtlayabilecek misin ?
Eğer iddian buysa "bana Allahın varlığını kanıtla"

Artık tamamiyle İslamın öğretisi dışına çıktığının da farkında değilsin.

Bu arada neden Adem A.s ile ilgili soruma soruyla cevap verdiniz ? Halbuki ilk mesajımda size soru sorduğumda bana ne cevap vermiştiniz... Ah ah...

---
Edit: Moderatörlerden konu uzadığı için özür diliyorum. Mesajımı noktalıyorum.

Acele kardeşim sırayla hepsine geliriz..

Hz. İbrahim Allah'ın varlığına nasıl inanmıştır?
Hz. Muhammed (sav.) Ayı nasıl ortadan ikiye ayırmıştır?
Kızıl deniz nasıl ortadan iki ayrılmıştır?

Bunlar kanıt değil midir? Akıl kardeşim. Akıl... düşünürsen bulursun. Güneş tarı olsa gece batmaz, ay, yıldız tanrı olsa gündüz kaçmaz. Öyle bir şey ki bizi yaratan evreni kusursuz bir şekilde sunmuş. Ateistler Allah'ı göremeyince inanmazlar. İlla görmeleri gerekir :) Ateistler der ki biz maymun geliyoruz yada çeşitli dns değişiklikleri sonucunda bu hale geldik derler. Onlara şunu söyle, gitsinler bilimsel araştırmalara baksınlar, bir protein tanesinde bile bahsettikleri evrimsel olay yoktur.

Sen benim 2+2=4 ü bulmam gibi Allah'ı elimle göstermemi mi bekliyorsun?

"Kesin olarak inananlara, yeryüzünde ve kendi içinizde Allah’ın varlığının nice delilleri vardır; görmez misiniz?"

• Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)

Acele kardeşim sırayla hepsine geliriz..

Hz. İbrahim Allah'ın varlığına nasıl inanmıştır?
Hz. Muhammed (sav.) Ayı nasıl ortadan ikiye ayırmıştır?
Kızıl deniz nasıl ortadan iki ayrılmıştır?

Bunlar kanıt değil midir? Akıl kardeşim. Akıl... düşünürsen bulursun. Güneş tarı olsa gece batmaz, ay, yıldız tanrı olsa gündüz kaçmaz. Öyle bir şey ki bizi yaratan evreni kusursuz bir şekilde sunmuş. Ateistler Allah'ı göremeyince inanmazlar. İlla görmeleri gerekir :) Ateistler der ki biz maymun geliyoruz yada çeşitli dns değişiklikleri sonucunda bu hale geldik derler. Onlara şunu söyle, gitsinler bilimsel araştırmalara baksınlar, bir protein tanesinde bile bahsettikleri evrimsel olay yoktur.

Sen benim 2+2=4 ü bulmam gibi Allah'ı elimle göstermemi mi bekliyorsun?

"Kesin olarak inananlara, yeryüzünde ve kendi içinizde Allah’ın varlığının nice delilleri vardır; görmez misiniz?"

Hz. İbrahim'in Allahın Varlığına nasıl inandığını nereden biliyorsun ?
Cevap : Kuran'ı kerim söylüyor.

Hz. Muhammed'in Ay'ı yardığını nereden biliyorsun ?
Cevap: Ayetler, Hadisler, söylentiler.

Kızıl Denizin Ortadan ikiye yarıldığını nereden biliyorsun ?
Cevap: Kuran'ı kerimde yazıyor.

Dikkatlice bak cevaplara. Cevaplarda bunların Kuran'ı kerimde yazdığı var ve sen de "Kurana" inandığın için bunlara "inanıyorsun".
Gözünle mi gördün, ayı yardığını, denizi yardığını, hz ibrahimin allahın varlığına inandığını ?
Öncelikle bunları kesin bir şekilde kanıtlaman gerek değil mi ?
Kuran'ın Allah tarafından indirildiğini kanıtlayamadan, kurandaki kıssalara bakarak Allahı kanıtlamaya çalışmak..
Bilemiyorum ki, nasıl bir duygu. :rolleyes:

Sanırım biraz kısır döngü gibi ha ne dersin ? ;)
Kuranı kanıtlamak için Allah'ı kanıtlamak gerekli sanırım.
Allah'ın varlığını kanıtlamak için de yine kuranın Allah tarafından indirildiğini kanıtlamak gerekli sanırım.
Ee hangisini kanıtlayacaksın ?

Düşünürsen bulursun diyorsun. Bu akıl değildir arkadaşım hala anlamıyor musun ? Bu yalnızca inançtır.

İnanan bir insanın beyin dalgalarıyla neler yapabildiğini az çok biliyorsundur.
Keşişlerin neler yaptığını, aydınlanmak için insanların kalp gözlerini bedensel enerjilerini nasıl kullandıklarını az çok biliyorsundur. Ha bilmiyorsan araştırmaktan zarar gelmez.

"İman, görmediğine inanmak, inandığını görmektir". ;)

Çabaladıkça batıyorsun, yol yakınken vazgeç.
Allah'ın varlığı kesinlikle kanıtlansaydı herkes Allah'ı bilirdi. ;)

2+2 = 4 gibi Allah'ı göstermemi mi bekliyorsun diyorsun. Kanıtlamak budur işte.
Senin bahsettiğin şey inanmaktır.

Yerçekimi'nin varlığı kanıtlanmış bir şeydir değil mi ? Yani yer çekimi diye bir şey vardır.
Ama yerçekimine sebep olduğu iddaa edilen Graviton'lar kanıtlanmamıştır. Sadece graviton'un yerçekimine sebep olduğuna "inanıyoruz".

Şimdi anladın mı kanıtlanmak kavramının ne olduğunu.
---
Bu konudaki son mesajımdır bu. Devam etmek istersen özel mesaja bekliyorum.
Hatta msn/skype adresimi bile verebilirim.

Moderatörlerden ve konu sahibinden konuyu uzattığımız için tekrar özür diliyorum.

• Üyelik 25.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 198
  • Beğeniler 4 / 23
  • Ticaret 0, (%0)

Hz. İbrahim'in Allahın Varlığına nasıl inandığını nereden biliyorsun ?
Cevap : Kuran'ı kerim söylüyor.

Hz. Muhammed'in Ay'ı yardığını nereden biliyorsun ?
Cevap: Ayetler, Hadisler, söylentiler.

Kızıl Denizin Ortadan ikiye yarıldığını nereden biliyorsun ?
Cevap: Kuran'ı kerimde yazıyor.

Dikkatlice bak cevaplara. Cevaplarda bunların Kuran'ı kerimde yazdığı var ve sen de "Kurana" inandığın için bunlara "inanıyorsun".
Gözünle mi gördün, ayı yardığını, denizi yardığını, hz ibrahimin allahın varlığına inandığını ?
Öncelikle bunları kesin bir şekilde kanıtlaman gerek değil mi ?
Kuran'ın Allah tarafından indirildiğini kanıtlayamadan, kurandaki kıssalara bakarak Allahı kanıtlamaya çalışmak..
Bilemiyorum ki, nasıl bir duygu. :rolleyes:

Sanırım biraz kısır döngü gibi ha ne dersin ? ;)
Kuranı kanıtlamak için Allah'ı kanıtlamak gerekli sanırım.
Allah'ın varlığını kanıtlamak için de yine kuranın Allah tarafından indirildiğini kanıtlamak gerekli sanırım.
Ee hangisini kanıtlayacaksın ?

Düşünürsen bulursun diyorsun. Bu akıl değildir arkadaşım hala anlamıyor musun ? Bu yalnızca inançtır.

İnanan bir insanın beyin dalgalarıyla neler yapabildiğini az çok biliyorsundur.
Keşişlerin neler yaptığını, aydınlanmak için insanların kalp gözlerini bedensel enerjilerini nasıl kullandıklarını az çok biliyorsundur. Ha bilmiyorsan araştırmaktan zarar gelmez.

"İman, görmediğine inanmak, inandığını görmektir". ;)

Çabaladıkça batıyorsun, yol yakınken vazgeç.
Allah'ın varlığı kesinlikle kanıtlansaydı herkes Allah'ı bilirdi. ;)

2+2 = 4 gibi Allah'ı göstermemi mi bekliyorsun diyorsun. Kanıtlamak budur işte.
Senin bahsettiğin şey inanmaktır.

Yerçekimi'nin varlığı kanıtlanmış bir şeydir değil mi ? Yani yer çekimi diye bir şey vardır.
Ama yerçekimine sebep olduğu iddaa edilen Graviton'lar kanıtlanmamıştır. Sadece graviton'un yerçekimine sebep olduğuna "inanıyoruz".

Şimdi anladın mı kanıtlanmak kavramının ne olduğunu.
---
Bu konudaki son mesajımdır bu. Devam etmek istersen özel mesaja bekliyorum.
Hatta msn/skype adresimi bile verebilirim.

Moderatörlerden ve konu sahibinden konuyu uzattığımız için tekrar özür diliyorum.

Çok güzel oltaya düştün kardeşim.

Peygamber efendimiz zamanında yaşayan insanlar Ayın ikiye bölündüğünü gözleriyle gördüler mi? Yoksa Kur'anı okuduktan sonra mı gördüler.

Kızıldenizin ikiye yarılmasını insanlar gözleriyle görmediler mi?

Sen diyorsun ki biz o dönem yaşamadık.... Hey yavrum hey...
Anladım sen de inandığın şeyin DOĞRULUĞUNDAN şüpheleniyorsun.

Akıl ve inanç paraleldir. İnandığın hiç bir şey akıl dışı değildir. Sadece "aklını" kullanman önemli.

Allah'ın varlığının kanıtlanmadığını söylüyorsun... Yazık...

Dört mevsimin oluşması, milyonlarca kılcal damarın bir insanda birleşmesi, milyarlarca yıldızın bir düzen halinde evrende bulunması... Herşey kendiliğinden mi oldu sence? En küçük yapı biri atom diyoruz, bilimsel olarak kanıtlandı. Peki bu atoma aklı veren yada olayları oluşturmasını sağlayan şey nedir? Kim yapar bunu, herşeyi yaratan bir YARATICI işte bu yaratıcıya ben Allah diyorum, sen başka birşey de. Akılsal ispat budur.

Sadece inançla olacak iş değildir bu. "inandım oldu bitti." diye birşey olmaz. Herşeyin mantıksal bir yanıtı vardır. Akılsal bir yanıtı vardır.

Sen Allah'ın varlığı ile "Allah'ın görünmemesini" karıştırıyorsun herhalde.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 4 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 4 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al