radyoloji adlı üyeden alıntı
Acele kardeşim sırayla hepsine geliriz..
Hz. İbrahim Allah'ın varlığına nasıl inanmıştır?
Hz. Muhammed (sav.) Ayı nasıl ortadan ikiye ayırmıştır?
Kızıl deniz nasıl ortadan iki ayrılmıştır?
Bunlar kanıt değil midir? Akıl kardeşim. Akıl... düşünürsen bulursun. Güneş tarı olsa gece batmaz, ay, yıldız tanrı olsa gündüz kaçmaz. Öyle bir şey ki bizi yaratan evreni kusursuz bir şekilde sunmuş. Ateistler Allah'ı göremeyince inanmazlar. İlla görmeleri gerekir :) Ateistler der ki biz maymun geliyoruz yada çeşitli dns değişiklikleri sonucunda bu hale geldik derler. Onlara şunu söyle, gitsinler bilimsel araştırmalara baksınlar, bir protein tanesinde bile bahsettikleri evrimsel olay yoktur.
Sen benim 2+2=4 ü bulmam gibi Allah'ı elimle göstermemi mi bekliyorsun?
"Kesin olarak inananlara, yeryüzünde ve kendi içinizde Allah’ın varlığının nice delilleri vardır; görmez misiniz?"
Hz. İbrahim'in Allahın Varlığına nasıl inandığını nereden biliyorsun ?
Cevap : Kuran'ı kerim söylüyor.
Hz. Muhammed'in Ay'ı yardığını nereden biliyorsun ?
Cevap: Ayetler, Hadisler, söylentiler.
Kızıl Denizin Ortadan ikiye yarıldığını nereden biliyorsun ?
Cevap: Kuran'ı kerimde yazıyor.
Dikkatlice bak cevaplara. Cevaplarda bunların Kuran'ı kerimde yazdığı var ve sen de "Kurana" inandığın için bunlara "inanıyorsun".
Gözünle mi gördün, ayı yardığını, denizi yardığını, hz ibrahimin allahın varlığına inandığını ?
Öncelikle bunları kesin bir şekilde kanıtlaman gerek değil mi ?
Kuran'ın Allah tarafından indirildiğini kanıtlayamadan, kurandaki kıssalara bakarak Allahı kanıtlamaya çalışmak..
Bilemiyorum ki, nasıl bir duygu. :rolleyes:
Sanırım biraz kısır döngü gibi ha ne dersin ? ;)
Kuranı kanıtlamak için Allah'ı kanıtlamak gerekli sanırım.
Allah'ın varlığını kanıtlamak için de yine kuranın Allah tarafından indirildiğini kanıtlamak gerekli sanırım.
Ee hangisini kanıtlayacaksın ?
Düşünürsen bulursun diyorsun. Bu akıl değildir arkadaşım hala anlamıyor musun ? Bu yalnızca inançtır.
İnanan bir insanın beyin dalgalarıyla neler yapabildiğini az çok biliyorsundur.
Keşişlerin neler yaptığını, aydınlanmak için insanların kalp gözlerini bedensel enerjilerini nasıl kullandıklarını az çok biliyorsundur. Ha bilmiyorsan araştırmaktan zarar gelmez.
"İman, görmediğine inanmak, inandığını görmektir". ;)
Çabaladıkça batıyorsun, yol yakınken vazgeç.
Allah'ın varlığı kesinlikle kanıtlansaydı herkes Allah'ı bilirdi. ;)
2+2 = 4 gibi Allah'ı göstermemi mi bekliyorsun diyorsun. Kanıtlamak budur işte.
Senin bahsettiğin şey
inanmaktır.
Yerçekimi'nin varlığı kanıtlanmış bir şeydir değil mi ? Yani yer çekimi diye bir şey vardır.
Ama yerçekimine sebep olduğu iddaa edilen Graviton'lar kanıtlanmamıştır. Sadece graviton'un yerçekimine sebep olduğuna
"inanıyoruz".
Şimdi anladın mı kanıtlanmak kavramının ne olduğunu.
---
Bu konudaki son mesajımdır bu. Devam etmek istersen özel mesaja bekliyorum.
Hatta msn/skype adresimi bile verebilirim.
Moderatörlerden ve konu sahibinden konuyu uzattığımız için tekrar özür diliyorum.