wmaraci reklam

11 Yaşında 2 AR ve 5 iOS Uygulaması Geliştirmeyi Başaran Minik Yuma

Yaşıtlarının çoğu Fortnite ve PUBG tufanına kapılmışken, Yuma Soerianto bu eğlence tufanında dimdik ayakta kalan ve geleceğin geliştiricisi olmaya aday bir genç. Yaşıtlarının aksine kendine farklı bir eğlence türünü seçen 11 yaşındaki Yuma Soerianto, profesyonellere taş çıkaran arttırılmış gerçeklik uygulamaları ve iOS mobil uygulamalar geliştiriyor.

Yuma Soerianto henüz çocuk sayılabilecek yaşta olmasına rağmen portföyüne 2 adet AR temelli uygulama ve 5 adet iOS uygulamasını eklemeyi başarmış. Apple’ın vaktiyle “Günün Uygulaması” olarak öne çıkardığı Yuma’nun ilk AR uygulaması Let’s Stack AR adında bir uygulama. Genç delikanlının bir sonraki AR temelli uygulamasıysa Fireworks Builder AR adındaki, bir havai fişek gösterisi hazırlama uygulaması.

  

Ropörtajı sırasında bahsettiğine göre Yuma, portföyünü oluşturmaya ve programlamaya oldukça genç merak sarmış. JavaScript ile başlayan yolculuğunu bir süre sonra iOS platformuna taşımış ve hemen ardından AR temelli uygulamalar geliştirmek için minik kollarını sıvamış. Apple’ın WWDC17 etkinliğinde “en genç geliştirici” olarak ödül kazanan Yuma, WWDC18’de ise bir başka ödülün sahibi oldu.

Yuma’nun yeni AR Temelli Uygulama Projesi De Yolda!

Kendi YouTube kanalından uygulamasının ufak bir demosunu paylaşan Yuma Soerianto, marketlerdeki Nintendo oyunlarını canlı bir trailer’a dönüştürüp, civardaki marketlerle fiyatları kıyaslamayı hedefleyen başarılı bir uygulama geliştiriyor. Yuma Soerianto’nun tek ilgi alanı mobil uygulamalar ve AR dünyası değil. Yuma, yapay zeka ve makine öğrenimi konularında da kendini geliştirerek başarılı uygulamalar hazırlamak istiyor.

PHPBot: PHP’de Leb Demeden Leblebiyi Kodlayın!
İlginizi Çekebilir!

PHPBot: PHP’de Leb Demeden Leblebiyi Kodlayın!

Programlamaya yeni başlayanların, eski toprak gelişticilere göre daha şanslı olduğu su götürmez bir gerçek. Geliştirme ortamı yazılımları ve eklentileri sayesinde artık tüm satırı baştan sona yazmak zorunda değiliz. Çoğu kod ed...

Yuma İlk Değil, Son da Olmayacak!

Yuma’nun alternatif zekalı bir çocuk olduğunu düşünerek hemen kendinizi germeye başladıysanız biraz hızlı gidiyor olabilirsiniz. Zira, Apple tarafından 8 yaşında ödül alan A.R.tist uygulamasının geliştiricisi Nova’da gencecik yaşına rağmen Yuma’nun takip ettiği yoldan gidiyor.

Rubik küpler ve oyuncakların yerini akıllı telefon ve mobil uygulamaların aldığı Z jenerasyonu çocukları için bu tür başarılar gerçekten takdire şayan. Yuma Soerianto’nun önünde başarılı bir gelecek duruyor gibi görünüyor. Geleceğin yazılımcısına biz de şimdiden bol şans diliyoruz. Yuma’nun kendi internet sitesine ve diğer uygulamalarına göz atmak isterseniz şuraya göz atabilirsiniz.

Ne dersiniz, istedikten sonra mobil uygulamalar ve AR temelli uygulamalar geliştirmeyi öğrenmek çocuk oyuncağı sayılabilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al