wmaraci reklam

16 Yıllık Sosyal Paylaşım Servisi StumbleUpon Kapatılıyor

2001 yılında, sosyal içerik keşfetme platformu olarak kurulan StumbleUpon’a veda etme vakti geldi. Şirketin kurucu ortaklarından Garrett Camp’in blog yazısıyla duyurduğuna habere göre, StumbleUpon’daki tüm hesapların önümüzdeki birkaç ay içinde, başka bir Garrett Camp girişimi olan Mix.com’a aktarılması ve StumbleUpon’ın yayın hayatına son verilmesi kararı alınmış.

Garrett Camp: “StumbleUpon’un kurucusu olmak macera dolu bir deneyimdi,” diyor ve şöyle ekliyor: “StumbleUpon, üniversite yıllarımda ve 2002’de uğraştığım ilk projemdi. Şahsi olarak StumbleUpon’ın linklerine yüzlerce ve binlerce kez tıklayıp, sayısız şey öğrendim. Şimdiyse vakit, hakkında arama yapmayı hiç düşünmediğimiz saklı kalan şeyleri bulacağımız ve geleceğe yön veren yeni platformu inşa etme vaktidir.”

StumbleUpon ne zaman kapatılacak?

Garrett Camp’in açıklamasına göre StumbleUpon’ın kapatılması, küllerinden yeni bir platform olarak Mix.com’un doğmasına yardımcı olacak. Mix.com’a birkaç tıklamayla üye olan kullanıcılar; StumbleUpon favorilerini, ilgi alanlarını ve etiketlerini paylaşabileceği bir Mix koleksiyonu oluşturup, koleksiyonunu kolayca arkadaşlarıyla paylaşabilecekler. Peki, StumbleUpon için limandan ayrılma vakti ne zaman?

Milyonlarca kullanıcının hayatına dahil olan servis StumbleUpon, şimdilik 30 Haziran’a dek kullanılabilecek. Aynı zamanda sıkı bir StumbleUpon kullanıcısıysanız, içeriklerinizi Mix.com’a taşımak için de son tarih 30 Haziran olacak, bu sürenin ardından StumbleUpon alan adı Mix.com’a yönlendirlecek ve servisleri tamamen sona erdirilecek.

Facebook’a Instagram’daki Keşfet Benzeri Haber Kaynağı Geliyor
İlginizi Çekebilir!

Facebook’a Instagram’daki Keşfet Benzeri Haber Kaynağı Geliyor

Instagram’daki yayın akışınız tam kabak tadı verdiği anda yeni içerikler keşfetmenize yardımcı olan keşfet menüsü yakında Facebook’da yer alacak. Şimdilik adı sanı belli olmadığı için “yeni haber kaynağı” diyeceğimiz ...

StumbleUpon’ın internet yolculuğu

StumbleUpon, 2007 yılında eBay tarafından 75 milyon dolar karşılığında satın alındı. Bir süre eBay’in yönetiminde yayın hayatına devam eden şirket, 2009 yılında StumbleUpon’ın ilk kurucuları olan Garrett Camp ve Geoff Smith tarafından tekrar geri satın alındı. Şirket yeni yatırım fırsatlarını da değerlendiremeyince, 2015 yılında 100’ün altında çalışanıyla ayakta kaldı ve şirketin çoğunluk hissesi Garrett Camp’in eline geçti.

Uber’in kurucu ortaklarından olmasıyla tanınan Garrett Camp, Expo adında “şirketler kuran şirket” sloganıyla yeni bir seri girişim ağı kurdu. Mix.com da bu ağın ürünlerinden biri olarak 2015 yılında mobil platformu hedef alarak geliştirildi. StumbleUpon’ın pabucunun tümüyle dama atılması, StumbleUpon kullanıcı kitlesiyle Garrett Camp’in Mix girişiminin de elini kuvvetlendirmeye yardımcı olacak.

Geçtiğimiz hafta bir başka sosyal medya servisi olan Klout’un kapatılması haberi üzerine StumbleUpon’ın da kepenki indirmesi ilginç. Siz ne düşünüyorsunuz ve StumbleUpon’ı kullanıyor muydunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al