wmaraci reklam

2017’de SEO Başarsını Etkileyecek 10 Faktör

2016 Yılı içinde arama motorları konusunda tüm düzeni değiştirecek ve oyunu bozacak değişiklikler yapıldı. Algoritmaların huyunun suyunun değişmesi, PR değerinin tarihe karışması, yapay zekanın aktif olarak kullanılmaya başlanması ve mobil için ayrı indexler gibi daha bir sürü değişiklik söz konusu. 

Tüm bu faktörleri bir arada tutarak bir araştırma çalışması gerçekleştiren Search Metrics firması her yıl olduğu üzere bu yıl da 2017 yılında nasıl SEO yapılacağına dair ayrıntılı ve geniş bir çalışma yayınladı. Rapor oldukça uzun ve İngilizce dilinde yayınlanmış olması nedeniyle muhtemelen bir çoğumuzun “Güzel ama İngiliççe” diyerek raporu bir kenara iteleyip kakanlayacaktık.

Biz de bunu tahmin ederekten 2017’de SEO başarısını etkileyecek en önemli 10 SEO başarı faktörünü sizler için çıkarttık, derledik ve okuyup bilgiyi cebe atmaya hazır hale getirdik. İşte 2017’de SEO başarısı şansınızı arttırma konusunda oldukça büyük etkiye sahip olması tahmin edilen 10 faktör ve ipucu;

#1. İçerikler Artık Hiç Olmadığı Kadar Kral Olacak

Google’ın yaptığı yapay zekaya dayalı çalışmalar 2017 yılında tam olarak istenen neticeleri verecek ve 2017 yılının lideri anahtar kelime cambazları değil, ilgili içerik üretebilen internet yayıncıları olacak. 

Elbette bu yalnızca tek bir kriter ancak Google artık anahtar kelimeler yerine ilgili içeriğe sahip sitelere çok daha büyük fırsatlar sunacak. Sürekli içerik kraldır diyenlere müjde! 2017’de içerikler hiç olmadığı kadar kral olacak ve anahtar kelimeler yerine Google fikirlere değer veren arama motoru olma yolunda iddialı adımlar atacak.

Blogunuz veya Sitenizin Para Kazandırmamasının 40 Nedeni
İlginizi Çekebilir!

Blogunuz veya Sitenizin Para Kazandırmamasının 40 Nedeni

insanın her bir günü bir banka hesabıdır. Bu banka hesabının geçerli para birimiyse uçup fırlayan dolar veya yerlerde sürünen TL değil, zamanlarımızdır. Hiç birimiz bir diğerinden daha zengin değiliz ve bu bankanın müşterilerini...

#2. HTTPS Değer Kazanıyor

Uzun yıllar boyunca sadece e-ticaret siteleri için önerilen HTTPS (SSL) önümüzdeki yıl çok daha önemli ve değerli bir kriter haline gelecek. E-ticaret siteleri için büyüklü veya küçüklü olması fark etmeksizin şart hale gelen SSL sertifikaları, yayıncı internet siteleri için de SEO açısından büyük bir avantaj olacak. Üstelik HTTPS sayesinde kullanıcıların gözündeki marka değeriniz artaracak ve kullanıcılar kendilerini tam anlamıyla güvende hissedebilecek.

#3. Anahtar Kelimeler Yerini Fikirlere Bırakıyor

İçeriğin ana başlığı ve alt başlıklarını yazarken artık anahtar kelimeleri geçirmek yerine kullanıcıyı ikna edebilecek ve kullanıcının isteğiyle örtüştüğü belli olan içerikler hazırlamak gerekiyor. Orada anahtar kelime, burada anahtar kelime ve şurada anahtar kelime geçirmemiz şart gibi kriterler artık yavaş yavaş bizi terk ediyor. Google’ın arama botları içerik içinde yapılan Keyword çalışmalarını kolayca algılayabiliyor. Bu nedenle içerikleri yazarken artık anahtar kelimelerle saklambaç oynama işi yeni yerini fikirlere bırakacak.

#4. Çirkin Sitelere Artık Yer Yok

Geçmişte oldukça berbat tasarıma sahip olan internet sitelerinin bile cüzdan dolusu gelirler elde ettiğini gördük. Yalnız 2017 yılına girmemizle birlikte bu tarz profesyonellikten uzak ve kullanıcılara görünüş olarak hitap etmeyen internet sitelerinin kan kaybedeceğini söylemek mümkün. Kullanıcılar artık çirkin görünen sitelerle uğraşmak istemiyor ve hemen “Geri” butonuna basıyor. Kullanıcılar da haksız sayılmaz artık zaten bir içeriği bulabileceğiniz binlerce farklı kaynak var öyle değil mi ama?

Kullanıcıların sitenizi ışık hızıyla terk etmesi, sitenizin hemen çıkma oranının yükselmesi ve ziyaretçiyle birlikte elde edilen SEO avantajlarının kaybedilmesi anlamına geliyor. Yani, artık eski nesil kara düzen yöntemlerle çalışmak 2017’de daha zor hal alacak ve profesyonelliğinden ödün vermeyen internet siteleri birkaç adım öne çıkacak.

#5. Mobil Platform Hiç Olmadığı Kadar Önemli

Artık söylemeye gerek bile yok ama sayfalarınızın mobil kullanıcılar için dost görünümlü ve işlevsel olması, hız konusunda performans sorunları yaşatmayacak olması hiç olmadığı kadar önemli. Özellikle sitenizden daha çok performans beklediğiniz sayfalarınıza manuel yöntemlerle ekstradan performans katmayı bile düşünebilirsiniz. Google böyle bir kriteri önemsemiyor olsa bile bu kriter size daha çok kullanıcı ve dolayısıyla daha çok gelir olarak geri dönecektir.

Dip not: Vallahi az kaldı yakında WM Aracı yeni tasarımı yayınlanacak.

#6. Üçüncü Kişi Görüşlerini Alın

Hiçbir internet sitesi tam manasıyla mükemmel değildir. Sadece bazı siteler mükemmel olmaya oldukça yakındır. İnternet sitenizin ne kadar iyi olduğunu düşünürseniz düşünün daima gözden kaçırdıklarınız veya kullanıcılar için işi yokuşa süren ufak noktalar olabilir. Bu noktaları aşmak için sıklıkla üçüncü kişi taraflardan görüş alın ve aldığınız görüşler doğrultusunda optimizasyon çalışması yaparak sitenizi “mükemmele oldukça yakın” kategorisine sokmaya çalışın.

#7. Sosyal Medyada Var Olun

WWW yani World Wide Web demek tüm dünyanın bir birine bağlı olması anlamına geliyor. Sosyal medya SEO başarısıdan muhakkak bir etmen olarak görülüyor ancak sosyal medya çalışmaları SEO’nun yapı taşlarından biri değil. Yine de sosyal medya üzerinde var olmanız ve sosyal medya kaynaklarından aktif olarak faydalanmanız ekstradan trafik ve backlink elde etmenize yardımcı olacak. Yapacağınız sosyal medya çalışmaları marka bilinirliği yükseltmeniz ve güven oyu almanızın için de önemli bir kriter.

#8. Öncü Linklere Odaklanın ve Backlinklerden Sıyrılın

Backlink dediğimiz link çeşidi dünden bugüne kadar arama motoru üzerindeki otoritenin sağlanmasında en önemli faktörlerden biri olmayı başardı. Google hala Backlink’lere değer veriyor ancak Backlink ile işlerin eskiden olduğu gibi yürümediği de aşikar.

 Artık daha otoriter linkler edinmek için backlink yerine öncü link adı verilen, sitenize gerçekten trafik sağlayan backlink tiplerine yoğunlaşmanız gerekiyor. Bu tip linkler sitenize sürekli trafik aktararak bir artı puan kazandırdığı gibi sitenize giden linkin gerçek bir link çıkışı olduğu imajını da kuvvetlendiriyor. Böylece hem Google’a olan bağımlılığınız düşüyor hem de gerçek bir link çıkışınız olmuş oluyor.

#9. Hız Önemli, Hız Skorları Değil!

Gerçekten yavaş bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde ne yapıyorsunuz? Oturup sabırlı şekilde sayfanın yüklenmesini mi bekliyorsunuz yoksa siteyi terk mi ediyorsunuz? İşte tam olarak bu yüzden daha hızlı çalışan bir siteye sahip olmanız gerekiyor. Google’ın size sunduğu hız skorunu bir kenara bırakın ve gerçek hıza inanın. Önemli olan hız skoru değil, kullanıcıya yansıtılabilen hızdır.

10#. Google’ın Benzersizlik İlkesi

Google’ın yeni yapay zeka algoritması, internet kullanıcılar için benzersiz ve kullanışlı internet sitelerini aramanın peşinde. Tesadüfe bakın ki, tıpkı Google gibi reklam verenler de aynı şekilde benzersiz ve kullanışlı internet siteleri değerlendirmek istiyor. O halde 2017’de yepyeni ve benzersiz bir site imajına sahip olmanızın bizce tam zamanı. İçerikleriniz, tasarımınız, sayfa yapılarınızla diğer sitelerden farklı ve en önemlisi kullanışlı olmanız size harikalarla dolu bir 2017 yılı bahşedebilir.

Yukarıda yer verilen maddeler yayınlanan raporun belli kısımlarından faydalanarak özet niteliğinde çıkarılmıştır.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al