wmaraci reklam

2017 için Sosyal Medya Görsel Boyutları

Hoşumuza gitsin veya gitmesin, kullanalım ya da kullanmayalım hiç farketmez. Popüler sosyal medya platformları internet sitelerinin marka bilinirliği için büyük bir öneme sahip. İnsanlar doğrudan internet sitenize girmekle kalmayıp, sizi kullandıkları çeşitli sosyal kanallar aracılığıyla da takip etmek istiyor. Sosyal kanallarınız için sitenizi yapılandırırken de, Facebook’un orası kaçtı, Twitter’daki kapak boyutu neydi, Instagram’a ne koyuyorduk diye büyük bir karmaşa ortaya çıkıyor.

Bu içerikle en azından bunu bir nebze aşmanıza yardımcı olabileceğimizi düşünüyoruz. Malum, tüm sosyal ağ siteleri farklı görsel boyutları kullanıyor ki, bu da aynı görsel fotoğrafı evire çevire kırk farklı boyutta kullanma zorluğunu meydana getiriyor. Bundan daha da zor olanıysa, sosyal medya görsellerinin boyutuna hakim olamamak. 

İçeriği oluştururken olarak en güncel resmi kaynakları kullanarak derleme oluşturduğumuzu belirtelim. İlerleyen günlerde sosyal ağ siteleri değişiklik meydana getirirse bu içeriği tekrardan güncelleyeceğiz.  (Yazar bu paragrafta; o kadar yazdık ettik, ilerleyen günlerde de güncelleyeceğiz, yer imlerine ekleyin bu sayfayı bi zahmet demek istiyor.)

Facebook

LEGO, Çocuklara Özel Sosyal Ağı Lego Life’ı Kullanıma Açtı
İlginizi Çekebilir!

LEGO, Çocuklara Özel Sosyal Ağı Lego Life’ı Kullanıma Açtı

Muhtemelen bir çoğumuzun çocukluğunun en popüler oyuncaklarından biri olan Lego, kendini yeni sosyal ağıyla birlikte dijital dünyaya adapte ediyor. Lego, sadece 13 yaşının altındaki kullanıcılar için geliştirdiği Lego Life adındaki...

Facebook Fotoğraf Boyutları

  • Facebook kapak fotoğrafı boyutu: 851px x 315px masaüstü / 640px x 360px mobil sürüm
  • Facebook profil fotoğrafı boyutu: 180px x 180px (Masaüstü platformunda 160x160, akıllı cihazlarda 128x128 ve bazı mini cihazlarda 36x36 olarak gösterilir.)
  • Facebook paylaşılan görsel: 1200px x 630px
  • Facebook grup kapak fotoğrafı boyutu: 400px x 150px
  • Facebook etkinlik kapak fotoğrafı boyutu: 1920 x 1080 piksel

Facebook’da Görsel Paylaşım Yapmak;

Facebook üzerinde paylaştığınız tüm görseller otomatik olarak 470 px kare görsel haline getiriliyor. Bu işlem sırasında kesme (crop) işlemi kullanılmıyor. Ölçekleme yöntemi kullanılırken de  küçük fotoğraflar bulanıklaşırken, büyük fotoğraflarda detaylar kaybolabiliyor.

Eğer görseliniz zaten kare boyutundaysa ancak 470 px’den daha küçükse ve alana sığdırılamıyorsa, iki kısmına beyaz boşluk eklenmiş şekilde haber kaynağında görüntüleniyor. Portre görsellerse yükseklik açısından 394 px olarak boyutlandırılıyor.

Link bağlantısı olarak yapılan paylaşımlarda, 470px x 246px görsel kullanılıyor. Facebook og görsel etiketini kullanıyor ve içeriğinizden bazı görsel parçaları sunuyor. Bu görsel parçalardan istediğinizi seçebileceğiniz gibi ayrıca dilerseniz dilediğiniz görseli yükleyerek de içeriğin sosyal medyada tam uyumlu olmasını sağlayabilirsiniz.

Twitter

Twitter Görsel Boyutları

  • Twitter kapak fotoğrafı boyutu: 1500px x 500px
  • Twitter Profil fotoğrafı: 400px x 400px
  • Tweet atılan görsel boyutu: 440px x 220px

Twitter Kapak Fotoğrafı ve Profil Fotoğrafı

Twitter’da kullanacağınız kapak fotoğrafları piksel boyutundan dolayı her zaman mümkün olan en yüksek kaliteye sahip olmalıdır. PNG, GIF veya JPG formatına sahip, maksimum 5 MB büyüklüğünde görselleri kullanabilirsiniz.

Twitter’da seçtiğiniz profil fotoğrafı hem yayın akışı sayfalarında hem de takip önerilerinde görünecektir. Dolayısıyla Twitter için seçtiğiniz profil fotoğrafının tanınabilirliğinin yüksek olması veya insanların dikkatini çekebilmesi oldukça önemli.

Twitter’da Görsel Paylaşım Yapmak

Twitter, atılan Tweet içerisindeki görselleri 506px x 253px şeklinde boyutlandırıyor. Görseller üzerinde kırpma işlemi uygulanmıyor ve 2:1 en boy oranı kullanılıyor. Dolayısıyla atacağınız Tweet görsellerinin olabildiğince kaliteli görünmesi için en azından 440px x 220px ölçülerini kullanmanız gerekiyor.

Twitter’da link paylaşımı yaptığınızda, Twitter görselleri hedef URL adresinin öne çıkan görselleri ve meta dataları arasından saptıyor. Burada istediğiniz herhangi bir görseli seçerek kullanabileceği gibi 1024px x 512px (2:1 oranı) veya 440px x 220px kullanabilirsiniz.

Google+

Google+ Görsel Boyutları

  • Google+ kapak fotoğrafı boyutu: 1080px 608px
  • Google+ profil fotoğrafı boyutu: 250px x 250px
  • Google+ paylaşılan görsel boyutu: 497 x 373 veya alternatif olarak 150 x 150

Google+ Kapak ve Profil Fotoğrafı

Google+ profil fotoğraflarını kullanmadan önce halka şeklinde boyutlandırıyor. Yani, profil fotoğrafınızı hazırlarken bunu göz önünde bulundurmanız ve daire şeklindeki logonuzun yeterince iyi göründüğünden emin olmanız gerekiyor.

Google Plus profil fotoğrafı için 250px x 250px ölçüsünü kullanıyor, yine de daire payını da hesaba katarak biraz daha büyük fotoğrafları kullanabilirsiniz. Google+’da kullanacağınız görseller; PNG, GIF veya JPG formatlarında birinde ve maksimum 100 MB büyüklüğünde olmalıdır.

Google+’da linklerle birlikte paylaşılan fotoğraflar maksimum 426 px genişliğe sahip olacak şekilde ayarlanıyor. Genişlikte 426’yı asıl değer kabul ederek yüksekliği kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pinterest

Pinterest Fotoğraf Boyutları

  • Pinterest profil fotoğrafı: 165px x 165px daire şeklinde
  • Büyütülmüş Pin ve maksimum pin genişliği: 735px x (sınır yok)
  • Pinterest Tahta kapağı boyutu: 217px x 146px

Pinterest’in akışında görseller 235 px yükseklikle en uygun olacak şekilde otomatik olarak boyutlandırılıyor. Bir Pin en fazla genişlemesine 736 px olabiliyor ve yükseklik otomatik olarak eşleştirilerek boyutlandırılıyor. Pinterest ise 2:3 ile 1:1 en boy oranlarında minimum 600 px genişliğinde görselleri öneriyor.

Instagram

Instagram Fotoğraf Boyutları

  • Instagram profil fotoğrafı boyutu: Minimum 110px x 110px
  • Instagram fotoğraf boyutu: En az genişliği 1080 px olan görseller

Instagram Profil Fotoğrafı

Thumbnail şeklinde profil sayfanızın içinde gösterilen fotoğrafları 161 px ve kare olacak şekilde boyutlandırılıyor.  Ayrıca görseller 204 px kare veya 409 px kare olarak da öne çıkan olarak görüntüleniyor.

Instagram’da Görsel Paylaşım Yapmak

Instagram’da sadece kare olan fotoğraflar kullanılıyor ve ideal olarak 1080 px oranı kabul ediliyor. Yine de yükleyeceğiniz görseller 1080px x 1350px dikey fotoğraf veya 1080px x 566px yatay görseller olabilir.

YouTube

YouTube Görsel Boyutları

  • YouTube kanal kapağı görsel boyutu: 2560px x 1440px
  • YouTube Video ön izleme küçük resmi: 1280px x 720px
  • YouTube Kanal fotoğrafı: 800px x 800px

YouTube Kanal Fotoğrafı

YouTube kanal fotoğrafı, kanallar için hiç kuşkusuz en dikkat çekici görsel olma niteliğine sahip. Bu alanda kullanılacak görsel minimum 2048px x 1152px olarak kullanılmalı. Kullanılacak görelin dosya boyutu maksimum 4 MB olmalıdır.

Eğer YouTube kapak görseli üzerine yazı veya logo ekleyecekseniz, bu kapak görselinin farklı boyutlardaki ekranlar ve cihazlara göre yeniden boyutlandırılacağını unutmayın. Eğer görseli tam olarak ayarlamazsınız yazı veya logonuz bazı cihazlarda uyumsuz görünecektir.

Birkaç denemeden sonra kendiniz ideal oranları yakalayacaksınızdır ancak yine de kesin tavsiyeye ihtiyacınız varsa; 2550px x 1440px kullanılacak bir görselde 1540px x 427 noktasının güvenli nokta olduğunu ve tüm cihazlarda göründüğü ipucunu verelim.

Tumblr

Tumblr Görsel Boyutları

  • Tumblr kapak fotoğrafı boyutu: 1100px x 500px
  • Tumblr profil fotoğrafı boyutu: 128px x 128px
  • Tumblr görsel gönderi boyutu: Genişliği en az 300 px olan görseller kullanın.

Tumblr Profil ve Kapak Fotoğrafı

Profil fotoğrafınız yaptığınız paylaşımların yanında 64 px’lik kare avatar şeklinde gösterilir.

Tumblr link paylaşımı yaptığınızda görselleri thumbnail olarak gösteriyor ve 130 px kare boyutunu baz alıyor.

Tumblr Paylaşılan Fotoğraf Boyutu

Genellikle yüksek kaliteli gönderiler için 540px x 810px, 1280px x 1920px ölçüleri kullanılıyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al