wmaraci reklam

2017’nin En Sevilen ve Nefret Edilen Programlama Dilleri

Webmaster ve geliştiricilerin baş ucu kaynağı olan Stack Overflow’a mutlaka derdinize derman ararken denk gelmişsinizdir. Geliştiricilerin popüler adresi, dert sığnağı olan Stack Overflow, 2011 yılından bu yana sürekli olarak yazılım dilleri hakkında geniş kapsamlı bir anket çalışması düzenleyerek, sektöre dair detayları belirliyor. 2017’de düzenlenen geliştirici anketinin de sonuçları belli oldu.

Ankete dair sonuçlara laps diye girişmeden önce bu ankete kimler katıldı, ankete katılanlar necidir, kimdir kısaca bilmenizin faydası olacaktır diye düşünüyorum. Bu tür geniş kapsamlı ve sektöre yön veren çalışma sonuçlarında ankette yer alan kişilerin profilleri hayli önemli.

Ankete toplam 64,000 geliştirici katıldı ve bu kitlenin büyük bir kısmı web geliştirici profiline sahip. Web geliştiricilerinden sonraysa masaüstü yazılım geliştiricileri ve onu mobil geliştiriciler takip ediyor. Ankette yer alan geliştiricilerin %63.7 oranı Full Stack Web Developer iken, %24.4’ü Back-end ve %11.9’u da Front-end geliştiricilerinden oluşuyor.

Mobil alandaki geliştiricilerinse %64.8’i Android platformu için geliştirme yaparken iOS platformu %57.6, Windows Phone ise %4.3’lük kısımda yer alıyor. Ankete katılan geliştiricilerin büyük çoğunluğuysa 3 ile 20 yıl arasında kodlama deneyimine sahip bireylerden oluşuyor.

Geliştiricilerin %88.6’sı erkek profiline sahip kullanıcılar olurken, %7.6 oranı bayan kullanıcılara ait. Kendini bu sınıfların dışında tutan da ufak bir kesimin olduğunu belirtelim. Eğitim açısından baktığımızda da kullanıcıların genelinin lise ve daha üzeri eğitim durumuna sahip olduğunu görebilmek mümkün.

Anketin cevap verdiği en güzel sorulardan biri de geliştiricilerin yazılım dillerini öğrenirken yaptığı kaynak tercihleri oluyor. Verilen cevaplara göre geliştiricilerin büyük bir kısmı programlama için online kursları ve kitap kaynaklarını öneriyor. Yarı zamanlı kurslar da üçüncü sırada en çok tavsiye edilen çözüm önerisi oluyor. 

Çok çene çaldık biliyorum ama bu profilleri bilmeniz anket sonuçlarının kafanızda şıp diye oturması açısından oldukça önemli. Artık işin yazılım dilleri ve popülaritesi kısmına geçiş yapabiliriz;

En Popüler Programlama Dilleri

Web of Trust Eklentisi Kullanıcı Verilerini Satmış!
İlginizi Çekebilir!

Web of Trust Eklentisi Kullanıcı Verilerini Satmış!

Eğer sizde ziyaret ettiğiniz web sitelerinin ne denli güvenli olup olmadığını öğrenmek için Web of Trust tarayıcı eklentisinden faydalanıyorsanız kötü haber; WoT tüm kullanıcı verilerini üçüncü kişi firmalara satmış.  ...

En Popüler Framework, Kütüphane ve Diğer Teknolojiler

En Popüler Veritabanı Türleri

En Popüler Platformlar

Programlama Dillerinin Yıllar İçindeki Değişimi

En Sevilen Programlama Dilleri

En Korkulan Programlama Dilleri

En Sevilen Framework ve Kütüphaneler

Aslında anket bundan çok daha kapsamlı sonuçlara da yer veriyor ancak biz en çok merak edilen sonuçlara değindik. Eğer anketin tümünü detaylarıyla birlikte incelemek isterseniz buraya tıklayarak anketin sonuç sayfasına geçiş yapabilirsiniz. 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al