wmaraci reklam

2024 Asgari Ücreti Ne Kadar Olacak?

2024'e 2,5 ay gibi bir süre kalmışken kulislerde yeni asgari ücret zammı konuşulmaya başlandı. Özellikle ülkemizde artan enflasyondan ve geçim sıkıntılarından dolayı herkesin merakla beklediği yeni zam oranları her ne kadar henüz belli olmasa da özellikle ekonomi uzmanları tarafından tahmini rakamlar söylenmeye başlandı.

Asgari Ücret 16 bin TL Olabilir

Asgari ücret zammı normalde hükümet yetkililerinin ev sahipliğinde işveren ve işçi sendikaları arasındaki yapılan pazarlıkların ve ardından son sözü cumhurbaşkanının söylemesinden sonra ortaya çıkıyor. 2024 asgari ücret zammı için Aralık ayında toplanacak olan tarafların çalışmaları şimdiden başladı. Enflasyona göre belirlenen pazarlıklar için çalışmalar sürerken ekonomist Muhammet Bayram, yaptığı bir tahminle asgari ücretin zamla beraber 16 bin TL’ye kadar çıkabileceğini söyledi. Ekonomist Bayram’a göre tüm ekonomistlerin ortak tavrı asgari ücretin 15 bin 500 TL ile 16 bin TL arasında olacağı yönünde.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
İlginizi Çekebilir!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu sene de geldi çattı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘’Benim en büyük eserim.’’ dediği Cumhuriyet’i her sene olduğu gibi bu sene de ulus olarak, yüce Türk milleti olarak coşkuyla kutlayacağız. Fa...

Asgari Ücret 2024 Yılında Kaç Kere Zamlanacak?

Geçtiğimiz dönemlerde yılda 2 kere zamlanan asgari ücret, daha önce hükümet tarafından açıklanana göre 2024’te tek seferlik zamlanacak. Fakat tabii ki bu durum artan enflasyona ve değişen ekonomiye göre değişebilir. Aralık 2023’te toplanacak taraflar, Temmuz 2024’te tekrar yeni bir zam için toplanabilirler.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al