4. Sanayi Devrimi Olarak Adlandırılan Yeni Sanayi Devrimi: Endüstri 4.0

Endüstri 4.0 terimi ilk olarak 2011 yılında Almanya'daki bir konferansta söylendikten sonra günümüzün gelişen teknolojisi ile iyice hayatımıza girmeye başladı. 4. Sanayi Devrimi olarak nitelendirilen Endüstri 4.0, önce Almanya'da ortaya çıktıktan sonra Japonya'da, Avrupa'da ve en son da Amerika'da iyice popülerleşmeye başladı. Bilişim ve yapay zeka teknolojilerini yaşamsal makinalarla ve sanayiyle bütünleştirmeyi amaçlayan Endüstri 4.0'ın en geç 10 ile 15 yıl içerisinde tamamen hayatımıza entegre olacağı öngörülüyor.

Endüstri 4.0'ın Önemi

Dünyada çok büyük oranda tüketim mevcut ki zaten Endüstri 4.0 da buna çözüm getirmek için ortaya çıktı. Bu tüketim karşısında mevcut üretim kapasiteleri maalesef yetersiz kaldığı için sanayide yeni bir devrim şart oldu. Fakat bu devrim artık insanlar üzerine değil, makinalar ve yapay zekalar üzerine gerçekleşecek. Endüstri 4.0'ı enine boyuna inceleyen Dünya Ekonomi Forumu'na göre 4. Sanayi Devrimi, 2025 yılına kadar küresel ekonomiye 3.7 trilyon dolar katkı sağlayacak. Endüstri 4.0 ile artan otomasyon ve artan üretim verimliliği artacak ve en önemlisi de satın alınan ürünün tüketiciye tam zamanında teslim edilmesi gibi konular çok ciddi anlamda kolaylaşacak.

Raspberry Pi ile Yapılan Psikolojinizi Zıplatacak Korku Tablosu
İlginizi Çekebilir!

Raspberry Pi ile Yapılan Psikolojinizi Zıplatacak Korku Tablosu

Bugüne kadar Raspberry Pi ile yapılmış onlarca çalışma görmüş olabilirsiniz ancak bu sefer göreceğiniz kesinlikle daha önce gördüklerinizden farklı olacak. Cadılar bayramına henüz bir aydan fazla olmasına rağmen projenin mucidi M...

Endüstri 4.0 ve Nesnelerin İnterneti (ioT)

Endüstri 4.0'ın geliştirilmesindeki en büyük etkenlerden birisi ise Web 4.0'ın yani Nesnelerin İnterneti (ioT) teknolojisinin ortaya çıkması. Nesnelerin kablosuz şekilde birbirleriyle haberleşip bağlantı kurmasına olanak tanıyan ioT ile sanayide kullanılacak yeni akıllı makinalar birleşerek bütün halinde sanayi devrimini oluşturacaklar.

Endüstri 4.0 Avantajları

Endüstri 4.0 ile üretim oranı çok daha fazla artacak ve verimli hale gelecek. Yüksek kalitede üretim olacağı için arızalı veya defolu ürünler ortaya çıkmayacak. Ayrıca işletmeler için masraflar minimuma indirileceği için ürünlerin satış fiyatlarında da olumlu yönde indirime gidilecek. Makinalar yapay zeka ve ioT ile çalışacağı için uzaktan takip edilebilecek ve böylelikle insanlar işe gitmek zorunda kalmayacaklar.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al