wmaraci reklam

5 Madde ile; Internet Explorer’ın Suçu Ne?

Microsoft’un Internet Explorer’ı yıllarca itildi, kakıldı ve gor görüldü. Yeri geldi üvey evlat muamelesi gördü, yeri geldi bilgisayardaki tek amacı Google Chrome, Opera veya Mozilla Firefox’u indirmek oldu. Peki, caps’lere mem’lere konu olmaktan hiç geri kalmayan ve düştüğü yerde tekmelenen Internet Explorer’ın üvey evlat görmesinin nedeni hiç merak etmiş miydiniz?

Artık bilgisayar kullanıcılarının sadece yanlışlıkla tıklayarak açtığı ve Microsoft’un komple adını değiştirerek başkalaştırdığı Internet Explorer’ın neden tercih edilmediğini merak ediyorsanız alınız film gibi listemiz; Internet Explorer’ın Suçu Ne?

#1 - Harbiden Çok Yavaştı!

Internet Explorer’ın sürekli istenmeyen evlat muamelesi görmesinin en önemli nedeni gerçekten yavaş olmasıydı. Tamam, IE kendi standartlarında belki hızlı olabilirdi ancak rakipleriyle karşılaştırıldığında IE sayfaları daha yavaş çözümlüyor daha yavaş açıyordu. Tabii bir de olur olmadık çökmesi vardı.

Neden Her İnternet Sitesinin Bir Güvenlik Duvarına İhtiyacı Var?
İlginizi Çekebilir!

Neden Her İnternet Sitesinin Bir Güvenlik Duvarına İhtiyacı Var?

Teknolojinin güven dolu omuzlarına başımızı yasladığımızdan beri eşeğimizi sağlam kazığa bağlama politikasının ipini salmış durumdayız. Ne yani, onca internet sitesi içinden sizin internet sitenizi mi ele geçirecekler? Hem belk...

#2 - Geliştirici ve Kullanıcıların Korkulu Rüyasıydı

Diğer tarayıcılarda günlük gülistanlık görülen bir görselin veya sitenin bir bölümünün IE üzerinde tamamen yanlış görüntülendiğini görmüş olduğunuz olmuş muydu? Sorun yok, bu IE’nin tamamen doğasında var. IE kendi kriterlerine sahip ve uyumsuz bir internet tarayıcısıydı. Bu da geliştiricilerin fazladan saatlerini harcamasına neden oluyordu. Eğer IE ile bir sayfayı rezalet şekilde görüntülüyorsanız bu geliştirici ve webmasterların değil, bazı internet standartlarını kabul etmeyen Microsoft’un suçudur.

#3 - Bir Taraf Toros Diğer Taraf Lamborghini

IE, hiçbir işe yaramayan zilyonlarca toolbar desteği haricinde hiçbir ekstraya sahip değildi. Internet Explorer sizi sadece A noktasından B noktasına götüren Toros’du. Internet tarayıcınızda temalar, eklentiler, parola ve yer imi eş zamanlaması gibi çok daha gelişmiş özellikleri kullanmak istiyorsanız, sadece sizi değil ruhunuzu da A’dan B’ye taşıyan modern bir internet tarayıcısını tercih etmeliydiniz.

#4 - Ondan Kaçabilirsiniz, Kurtulmak mı? Asla!

Rezalet bir programdan daha kötü ne vardır biliyor musunuz? Bilgisayarınızdaki her şeye zıplayan ve bilgisayarınızdan kaldıramadığınız rezalet bir program! IE’yi kaldırmak her zaman kullanıcılar için baş belası olmuştu. Bazı sürümlerinde IE’yi kaldırmak isterken sadece güncel sürümünü kaldırıp, eski sürümünü işletim sistemini içerisinde barındırmak zorundaydınız. IE’den kaçabilirdiniz, kurtulmak mı? Asla!

#5 - IE’nin Göbek Adı; Hata ve Güvenlik Açıkları

IE’nin kötü anılmasının belki en büyük nedeni içerisinde sürekli bulunan bug’lar ve güvenlik açıklarıydı. Sahip olduğu güvenlik açıkları nedeniyle IE yıllarca internet kullanıcılarını risk altında bıraktı. İnternet korsanları tarayıcıda kolayca delikler oluşturdu ve bu delikleri kullandı. Onlarca fix ve güncellemeye rağmen IE, göbek adından kurtulup kendini adını hiç kullanamadı.

Eğer zaten bu çileleri IE ile yaşadıysanız söyleyin bakalım, Internet Explorer'ın suçu ne? :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al